Henriquez: Fontos volt a kölcsönjáték

Angelo Henriquez újult reménnyel és elszántsággal tért vissza a Manchester Unitedhez, miután az elmúlt szezonban igen értékes tapasztalatokkal gazdagodott a Real Zaragozánál jól sikerült kölcsönidõszaka során.


A 20 éves játékos 2012-ben csatlakozott a Vörös Ördögökhöz az Universidad de Chile együttesétõl, és elsõ szezonjának egy részét kölcsönben a Wigan Athletichnél töltötte. Ezt követõen csatlakozott a Paco Herrera vezette Zaragozához a 2013/2014-es szezon egészére, ahol 25 felnõtt csapatban lejátszott mérkõzésén hat gólt szerzett.

 

Mindez az idõszak pedig nagyon hasznosnak bizonyult a chilei játékos számára, aki új reményekkel vág neki újabb idõszakának az Old Traffordon.

 

"Nagyon élveztem" - kezdte Henriquez, még július elején adott interjújában a ManUtd.com-nak.

 

"A szezon elsõ részében rengeteg mérkõzésen játszottam, de aztán a második már nagyon kemény volt, mert megsérültem. Beteg is voltam, így nem léphettem pályára annyiszor, amennyiszer szerettem volna."

 

"De ettõl függetlenül jó volt. Számos mérkõzésen szerepelhettem, és néhány gólt is tudtam szerezni. Jó idõszak volt ez számomra. A tapasztalat miatt volt fontos számomra, mert itt [Manchesterben] nem játszottam, úgyhogy ezért mentem Spanyolországba, ahol sok lehetõséget kaptam, amivel rengeteg tapasztalat gyûjthettem."

 

 

Henriquez az aragóniai egy évet követõen július elején visszatért Carringtonba, ahol az Aon Training Complexben készül fel az új szezonra, célja pedig nem más, mint hogy felkeltse az új menedzsere, Louis van Gaal figyelmét, miután visszatér a felnõtt csapattal való amerikai túrájáról.

 

"Természetesen mindig is élveztem a United kötelékébe tartozni" - tette hozzá Angelo.

 

"Most abban reménykedek, hogy egy jól sikerült felkészülési szezont tudhatok magam mögött, és lehetõségem lesz a felnõtt csapatba bekerülni, de ehhez a tõlem telhetõ legjobb teljesítményre lesz szükség."

 

"Reményeim szerint lehetõséget kaphatok majd a bizonyításra az új menedzsertõl, mert õ híres arról, hogy felfigyel a fiatal játékosokra, de ehhez elõbb keményen kell dolgoznom."

 

Henriquez személyesen találkozott a United elsõ nyári igazolásával, Ander Herreraval azt megelõzõen, hogy a felnõtt csapat kerete elutazott volna Amerikába. A középpályás teljesítménye pedig teljesen lenyûgözte, még úgyis, hogy a Hispániában töltött egy éve alatt figyelemmel követte a játékos, és csapata, az Athletic Bilbao szereplését.

 

"Úgy tûnik, Ander remekül kezd beilleszkedni, néhányszor találkoztam is vele, és természetesen együtt is edzettünk. Õ egy nagyszerû játékos, ezt mindenki láthatja. Láttam korábban már játszani, amikor még a Bilbao játékosa volt, és tudom, hogy olyan minõséget képvisel, amilyenre a Manchester Unitednek szüksége van."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!