Hollandia a ráadásban bukott

Robin van Persie és Daley Blind is megízlelte, milyen a meccs végén vereséget szenvedni, ugyanis Csehország a hollandok elleni EB-selejtezõ utolsó pillanataiban szerzett gyõztes gólt.


Éppen akkor, amikor már úgy tûnt, hogy az Oranje megõrzi a döntetlent, védõje, Daryl Janmaat saját kapuja felé fejelt egy labdát, ami bár visszapattant a kapufáról, az pont a csereként pályára lépett Vaclav Pilar elé került, aki nem hibázott, megszerezve a három pontot a cseheknek. Bár még Robin van Persie elõtt adódott egy lehetõség, próbálkozása kaput tévesztett.

 

Guus Hiddink csapata talán a csoportja legnehezebb mérkõzésével kezdte meg a sorozatot azáltal, hogy idegenben kellett pályára lépniük a cseheknél. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést az elsõ játékrész felénél, amikor a Sparta Prague középpályása, Borek Dockal lõtt hatalmas gólt.

 

A szünet elõtt csak ritkán kerültek helyzetbe van Persie-ék, ám a fordulás után 10 percet sem kellett várni az egyenlítõ találatra, Daley Blind beadását a Lazio védõje, Stefan De Vrij fejelte a Chelsea kapusa, Petr Cech mögé.

 

 

A találkozó végéhez közeledve Memphis Depay sebessége jelentett fenyegetést leginkább a csehek számára, egy alkalommal Cech kapusnak nagyot is kellett védenie a szélsõ bombaerõs próbálkozásánál. Ám az egész találkozón úgy tûnt, a házigazdákban bármikor benne lehet a gól, mindig képesek voltak helyzetet kialakítani, majd a 90 perc letelte után egy jobbról beívelt labdánál hibázott Janmaat, ami végén gólt szerzett Pilar.

 

Van Persie és Blind - aki a holland védelem bal szélén szerepelt - csalódottak lehetnek a hátrahagyott válogatott meccsek miatt, hiszen elõzõ héten, barátságos találkozón az olaszoktól szenvedtek vereséget. De immár készülhetnek a vasárnapi, QPR elleni bajnokira.

 

Õk is, mint ahogy Tyler Blackett is visszatér a Unitedhez. A fiatal védõnek sokkal kellemesebb emlék jutott tegnap. Bemutatkozhatott az angol U21-es válogatottban, csereként állt be a moldávok elleni, idegenbeli 3-0-s siker során. Miután az Evertonban szereplõ Luke Garbuttot váltotta, manchesteri csapattársával, Mike Keane-nel - aki januárig a Burnley-nél játszik - együtt szerepelt Gareth Southgate gárdájában. Keane ezúttal is végig a pályán volt.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!