Shaw: A United szerencséje fordulóban

Luke Shaw úgy érzi, a Manchester United szerencséje fordulni fog a West Ham elleni 2-1-es gyõzelem után.


A nyáron a Southamptontól érkezett védõ gyõztes mérkõzésen mutatkozhatott be, amelyen jó teljesítményt nyújtott csapattársaival egyetemben. A Vörös Ördögök számára vitathatatlanul balszerencsésen kezdõdött a szezon Louis van Gaal irányítása alatt, hiszen nem kaptak meg büntetõket a Swansea, a Sunderland, valamint a Burnley ellen, továbbá a Leicter City otthonában is jó néhányszor a United kárára tévedtek a játékvezetõk.


Rooney piros lapja újabb csapás volt a hétvégén, hiszen a csapatkapitány így 3 meccses eltiltás elé néz, ám Shaw örül, hogy ezúttal végül a nagyon fontos 3 pontot sikerült bezsebelni.


„Kemény debütálás volt, azt kell mondjam. Nyilvánvalóan, ha egy csapatnak 10 emberrel kell futballozni, az soha nem könnyû, de keményen harcoltunk és megmutattuk, mennyire akarjuk a 3 pontot. Ez a gyõzelem nagyon fontos volt számunkra. Összességében örülök a debütálásomnak, de a legfontosabb, hogy nyerni tudtunk.” – kezdte nyilatkozatát Shaw.

 


Shaw elmondta, nagyon sokat készültek az edzõpályán van Gaal irányítása alatt erre a meccsre, hiszen a két új debütáló – Shaw és az abszolút tapasztalatlan Paddy McNair – mellett Marcos Rojo is posztot váltott és középhátvédként szerepelt.


„Egész héten nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogyan fogunk felállni. Mind tudtuk, mit kell tennünk, de minden edzés végén elmondta a menedzser, hogy nem az számít, hány éves vagy, hanem az, hogy 100%-ot tegyél bele a pályán és a legjobbadat hozd. Mindössze ennyi, amit tennetek kell.”


„A szívem megállt egy pillanatra, amikor Nolan egyenlített, mert nem tudtam, hogy lesen volt. Húzós pillanat volt, mert elõtte nem volt szerencsénk a játékvezetõi döntéseknél. Sokszor volt balszerencsénk, még Wazza kiállításánál is, amit egy kezezés elõzött meg, azonban a játékvezetõ nem szakította meg a játékot. Sakho is követett el az elsõ félidõben ellenem hasonlót, de mindegy, most már csak arra koncentrálok, hogy megnyerjük a következõ meccseket.”

 

 

Shaw örült, hogy végigjátszhatta a meccset, bár a hosszabbításban az õ száma jelent meg a 4. játékvezetõ tábláján Tom Thorpe beállását megelõzõen.


„Zavarbaejtõ volt!” – tette hozzá az ifjú bekk. „Nagyon jól éreztem magam a pályán, különösen az elsõ félidõben, de onnantól kezdve, hogy 10 emberre fogyatkoztunk, nagyon nehéz volt. Éreztem egy kis görcsösséget a lábaimban, de ez normális, hiszen 4 vagy 5 hete nem játszottam 90 percet. Örülök, hogy ezúttal sikerült és túl vagyok rajta, nagyon jól érzem magam most.”


„A sérülésem kissé visszavetett, de nagyon keményen dolgoztam az elmúlt hetekben és volt néhány beszélgetésem a fõnökkel is. Nagyszerûen inspirált, remélem, továbbra is tudok meríteni ebbõl. Tõle hallani, hogy példamutató a hozzáállásom egy ekkora klubnál… valami fantasztikus érzés. Ahogy korábban is mondtam, a célunk a következõ 3 meccs megnyerése és hogy továbbra is javuló tendenciát mutassunk a teljesítményünkben és a pontok megszerzésében egyaránt.”
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!