Sir Alex: Van Gaal helyesen cselekszik

Sir Alex Ferguson szerint Louis van Gaal jó döntést hozott amikor úgy döntött, hogy a saját elképzelései alapján fogja átformálni a Manchester United csapatát.


Van Gaal nagyjából 150 millió fontot költött hat remek játékosra és eközben még az angol átigazolási rekordot is megdöntötte, amikor 59,7 millió fontért megvásárolta Angel di Mariát.

 
Az olyan hazai nevelésû tehetségeknek, mint Danny Welbeck és Tom Cleverley tovább kellett állniuk, hogy helyet csináljanak az új érkezõknek, valamint Nemanja Vidic, Rio Ferdinand és Patrice Evra is távozott, ezzel pedig Ferguson utolsó bajnok csapata szinte teljesen a darabjaira hullott.
 
Ferguson közvetlen örökösét, David Moyes-t azonnal a skót honfitársával kezdték el összehasonlítani, amiért ugyanazzal a kerettel dolgozhatott - kivéve Marouane Fellainit, majd késõbb Juan Matát - ez a helyzet viszont nem nagyon veszélyezteti Van Gaalt.
 
 
Ferguson egy MUTV dokumentumfilmben elmondta, hogy támogatja Van Gaal "tisztogató" intézkedéseit, így ez volt az elsõ komolyabb értékelése a holland szakember munkáját illetõen.
 
"Louis van Gaal rengeteg dolgot megváltoztatott, viszont ha belegondolunk, akkor valószínûleg helyesen döntött, hogy kitakarítja a keretet és a saját csapatát fogja felépíteni" - mondta Ferguson.
 
"Megvan hozzá a tapasztalata és az edzõi képessége, hogy ezt megcsinálja. Szerintem zseniálisan kezdett hozzá ehhez a feladathoz."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!