Sir Alex támogatja Van Gaal elképzeléseit

Sir Alex Fergusont lenyûgözték Louis van Gaal nyári igazolásai, és nagy örömmel látja, hogy a holland tréner a klub hagyományaival összhangban építi be a csapatba a fiatalokat.


A Vörös Ördögök nagy összegeket fektettek be a nyár folyamán, amikor is hat új játékos érkezett a Unitedbe. Közöttük a klub rekordigazolása, Angel Di Maria, aki 59.7 millió fontért érkezett az Old Traffordra és Sir Alexet teljesen lenyûgözte az új menedzser transzferpiacon mutatott eredményessége.

 
Arra a kérdésre, hogy jó üzletnek tartja-e Di Maria megszerzését, az MUTV-nek adott exkluzív interjúban Sir Alex a következõket válaszolta: "Az õ képességeire nagy szüksége volt a csapatnak, és a Manchester United rendelkezik azokkal az erõforrásokkal, melyek lehetõvé teszik nagyobb összegek kiadását is, ha erre van szükség. És most pontosan erre volt szükség. Minõségi játékosokat kellett szerezni, újjá kellett építeni a csapatot, mert a Manchester Unitedben csak a legjobbak játszhatnak."
 
 
Sir Alex elárulta azt is, hogy az egyik nyáron érkezõ játékost már régóta szemmel tartotta a klub.
 
"Shaw-t már 16 évesen szerettük volna megszerezni, de a Southampton nem adta, mi viszont mindig is csak az alkalomra vártunk, hogy lecsaphassunk rá. Õ egy nagyon tehetséges srác, remek támadó szellemû futballista."
 
"Herrera három évvel ezelõtt játszott ellenünk a Bilbaóval az Európa Ligában. Igazi faltörõkos volt az Old Traffordon. Tehetséges fiatal játékos, és mi figyelemmel kísértük akkoriban. Remek állóképességgel rendelkezõ, agresszív stílusú futballista."
 
"Rojo jól teljesített a világbajnokságon. Nagyon hasznos, sokoldalú játékos, bevethetõ mindkét szélen, középen és szárnyvédõként is."
 
"Daley Blind egyike azoknak a futballistáknak, akik remekül olvassák a játékot, a pár évvel ezelõtti Darren Fletchert látom benne. Ésszel játszik, tökéletesen átlátja a szituációkat. Külön erénye, hogy több poszton is bevethetõ."
 
 
"A nagy nevek egyike, akire annyira vártunk már, Falcao. Fantasztikus gólszerzési képességgel bír. Sajnos, mivel volt egy súlyos sérülése, így helyes döntés volt, hogy egyelõre csak kölcsönbe jött."
 
Sir Alexnek az is elnyerte tetszését Van Gaal intézkedései közül, hogy több fiatalnak is megadta az esélyt. Tyler Blackett, Jesse Lingard, Saidy Janko, Andreas Pereira, Reece James, Paddy McNair és Tom Thorpe mindannyian debütálhattak az elsõ csapatban.
 
 
"Ami még nagyon tetszett nekem Louis intézkedései közül, hogy hét fiatal srác is debütálhatott idén, ez teljesen összhangban van a klub hagyományaival. Ezzel a szurkolók is maximálisan tisztában vannak és fantasztikusan reagálnak, amikor egy fiatal tehetség lehetõséghez jut. Fontos, hogy ezek a tehetséges srácok megkapják a lehetõséget a bizonyításra. Nem várhatunk ezzel túl sokáig, mert akkor megrekednek egy bizonyos szinten és kárba vész a tehetségük."
 
 
"Néha nagy rizikóval jár a bevetésük, de ez egy olyan kockázat, ami késõbb megtérül. Függetlenül attól, hogy az elsõ csapatot fogják majd erõsíteni, vagy máshol építenek karriert, a jövõt õk jelentik, és ez mindig is nagyon fontos volt a Manchester Unitednél. Körülbelül 90 játékos játszik Angliában, akik a United Akadémiáján kezdték a pályafutásukat. Nagyon fontos számunkra, hogy ne csak futószalagon gyártsuk a jövõ futballistáit, hanem becsületes, értékes embereket neveljünk, akik bárhol megállják a helyüket. Ez az egyik legfontosabb erénye a Unitednek."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!