Moyes-t azért menesztették, mert lassú volt a játék

Sir Alex Ferguson kitart amellett, hogy nem az õ hibája az, amiért David Moyes nem tudott sikeres lenni a Manchester United élén és az utódja által erõltetett lassú játék idegen volt a játékosok számára.


A Vörös Ördögök legendás menedzsere újabb fejezetekkel bõvítette tavaly megjelent önéletrajzi könyvét, melyben elutasította azon vádakat, hogy Moyes öregedõ keretet és egy elavult klubot örökölt tõle. Ferguson - aki 2013 májusában vonult vissza 26 évnyi, sikerekkel teli manchesteri munkásság után - szintén elhatárolódott attól a széles körben elterjedt nézettõl, mely szerint egyedül õ volt a felelõs Moyes kinevezésében.

 

A 72 éves skót szerint az Evertontól érkezett szakember nem tudta értékelni, milyen hatalmas klub a United és hatalmas ugrás volt ez számára a Goodison Park után.

 

Sir Alex arról is írt, hogy Moyes szembement a United tradícióival és sokkal konzervatívabb stílusú focit próbált játszatni csapatával.

 

"Annak az oka, hogy bizonyos tempóban játszanak az volt, hogy a United játékosai hozzászoktak ahhoz, hogy úgy mûködjenek" - írta. "Ha bármi okból ez a tempó lassabb lett, a szünetben visszahoznám beléjük. 'Ez nem mi vagyunk!' - mondanám. Soha nem akadályozta az eredményeinket, hogy nagy tempóban játszunk. Ez volt a mi utunk: a pálya utolsó harmadában energiával és eltökéltséggel játszani."

 

 

Ferguson arról is írt könyve új fejezetében, hogy õ maga nem vett részt Moyes eltávolításában és Louis van Gaal kinevezésében. Ennek ellenére a korábbi menedzser nem vallja be, hogy Moyes kinevezése rossz döntés lett volna és kijelentette, alaposan kiértékelték a jelölteket és demokratikusan döntöttek.

 

"Úgy tûnik, néhol elfogadott nézet az, mely szerint nem volt semmilyen folyamat a menedzser kiválasztásakor. Ez ostobaság! Úgy érezzük, mindent megfelelõen tettünk: csendben, alaposan, profin."

 

Ferguson 13 bajnoki címet, öt FA-kupát, négy Ligakupát, két BL-t és egy KEK-et nyert a Vörös Ördögökkel. Sikeres manchesteri munkássága 2013 májusában ért véget, amit bajnoki arannyal zárt. Önéletrajzának elsõ kiadását tavaly októberben adták ki. Május 9-én kiderült, utódja David Moyes lesz, akivel hatéves szerzõdést kötött a klub, de végül 10 hónap után menesztették a csapat élérõl. 

 

Sir Alex könyvének új fejezetében arról is írt, hogy az sem igaz, hogy elavult Unitedet hagyott volna maga után: "Az elavult jelzõ igen furcsa arra, hogy milyen felépítésû Unitedet hagytam magam mögött. Látta már valaha az új edzõközpontunkat?"

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!