Beharangozó: Manchester United - Liverpool

Már csak egy nap, és következik az a mérkõzés, amit a legtöbb United szurkoló vár egy bajnoki szezon során. Bármekkora rivalizálás is van a két csapat és szurkolóik között, mégis egyik tábor sem tudná elképzelni a bajnokságot ezen mérkõzés nélkül.


Ez a mérkõzés pedig nem más, mint a Manchester United - Liverpool derbi. Anglia két, legnagyobb múlttal rendelkezõ klubja feszül egymásnak. Két klub, melyek más-más idõben írták meg saját történelmüket, mégis a másik fél nélkül nem lennének oly óriások. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az olyan nyilatkozatok, hogy formától független, nem szabad (nem csak most, hanem máskor sem) lebecsülni ellenfelünket. Egy ilyen derbire minden csapat, minden játékos felszívja magát és erejét megduplázva küzd és hal meg a pályán klubjáért.

 

A két csapatot jelenleg 7 pont választja el egymástól a tabellán. A Vöros Ördögök egy szerencsés találkozón hétfõn legyõzve a Southampton gárdáját idegenben felzárkóztak a dobogó legalsó fokára. Egy vasárnapi hazai gyõzelem pedig nem csak azt jelentené, hogy 10 pontra növekedne a különbség a két egyesület között, hanem azt is, hogy a United továbbra is versenyben marad a dobogós helyekért.

 

Brendan Rodgers fiai nem lehetnek elégedettek a jelenlegi helyzetükkel. Az elõzõ hétvégén csupán egy 0-0-ás döntetlenre futotta a Sunderland ellen, ráadásul hazai közönség elõtt, majd hét közben ismét otthon és ismét csupán egy 1-1-es döntetlent elérve a Basel ellen búcsúztak a Bajnokok Ligájából. Louis van Gaal tanítványai ezzel szemben zsinórban hatodik gyõzelmükre készülnek az õsi riválissal szemben. Melyre remek esélyek kínálkoznak, mitöbb az Old Traffordon, hazai közönség elõtt lehetne szebbé tenni a vasárnapot.

 

 

A hét elején Johnny Evans és Wayne Rooney visszatért a csapatba és miután mindketten majdnem az egész mérkõzést végigjátszották bizonyították, hogy a holland mester rendelkezésére állnak. Tegnapi sajtótájékoztatóján azonban a menedzser elmondta, hogy továbbra sem tud még számolni Angel Di Maria játékával, valamint még Luke Shaw, Daley Blind és Chris Smalling visszatérése is kérdéses. Jó hír, hogy Lingard, Rafael és Jones visszatértek az edzésekre és ha teljes mérkõzésre még nem is, de talán a kispadra már lehet nevezni õket. A Liverpoolnál Daniel Sturridge továbbra sem bevethetõ, viszont Mario Balotelli újra edzésbe állt, bár õt eléggé mellõzte mestere eddig. Kolo Toure ágyéksérülésbõl lábadozik, de ott lehet a holnapi találkozón, ahogy Lallana is annak ellenére, hogy alig több mint egy héttel ezelõtt két bordája is eltört.

 

Louis van Gaal a MUTV-nek adott interjújában elmondta: "Mérkõzésrõl-mérkõzésre kell élnünk. Most csak és kizárólag a Liverpoolra szabad koncentrálnunk, Nem foglalkozhatunk azzal, hogy mi van a Manchester Cityvel, vagy épp a Chelseavel."

 

Kicsit visszatekintve a nyári felkészülési túrán a Vörös Ördögök egy könnyed 3-1-es diadalt arattak a Liverpool felett a Bajnokok Nemzetközi Kupája sorozat döntõjében. Igaz a Vörösök szereztek vezetést büntetõbõl, ám erre a United Mata, Rooney és végül Lingard révén válaszolni tudott. Elõtte viszont 2014 márciusában a merseyside-i csapat 3-0-ra legyõzte a Unitedet, Gerrard két büntetõt értékesített és Suarez is betalált. Ráadásul az Old Traffordon. Úgy gondolom, hogy egy ilyen fiaskó nem ismétlõdhet meg.

 

A gyõzelem azért is fontos volna, mert a riválisok, leszámítva az Arsenalt könnyûnek ígérkezõ mérkõzést játszanak a hétvégén. A Chelsea a Hull City-t fogadja, míg a Manchester City Leicesterbe látogat. Mondjuk, ezen a találkozón lehet meglepetés, ezt úgy gondolom mi tudjuk a legjobban. Az Arsenal elõtt pedig nem kisebb a feladat, mint, hogy legyõzzék a Newcastle csapatát.

 

Érdekességek:

 

  • A tavaszi hazai vereséget megelõzõen a United hat Old Traffordon játszott mérkõzést nyert meg a Vörösökkel szemben. Sõt, az utolsó 22 Manchesterben játszott találkozón a Liverpool mindössze 5 alkalommal tudta csak legyõzni a Unitedet. 4 alkalommal született döntetlen és 13-szor a hazai csapat örülhetett.
  • Csak az Everton - Liverpool meccseken született eddig több piros lap, mint a United - Liverpool mérkõzéseken. Elõzõeken 20, utóbbiakon 15-ször villant a piros.
  • Steven Gerrard szerezte vendégjátékosként a legtöbb gólt az Old Trafordon, szám szerint 5 találatot jegyez.

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • Liverpool 1-3 United (2014.08.05.)
  • United 0-3 Liverpool (2014.03.16.)
  • United 1-0 Liverpool (2013.09.25.)
  • Liverpool 1-0 United (2013.09.01.)
  • United 2-1 Liverpool (2013.01.13.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Rojo, Evans, Carrick, Valencia, Young, Fellaini, Herrera, Mata, Rooney, van Persie

 

Cserék: Lindegaard, Rafael, Jones, Fletcher, Falcao, Lingard, Januzaj

 

A mérkõzés játékvezetõje: Mark Atkinson

 

A mérkõzést vasárnap, magyar idõ szerint 14:30-kor közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1

 

Fanatics tipp: 2-1

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 95.00 AP

van Persie 66.00 AP

Rooney 65.50 AP

Mata 65.00 AP

De Gea 58.50 AP

Herrera 54.50 AP

Falcao 37.00 AP

Januzaj 36.00 AP

Valencia 35.00 AP

Smalling 33.00 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni a tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!