Ten Hag és Klopp közös közleménye

A Manchester United menedzsere, Erik ten Hag és a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp a két csapat holnapi, Anfielden rendezendő összecsapását megelőzően arra szólították fel a szurkolókat, hogy hagyjanak fel a futballban a "tragédiák felemlegetésével" járó rigmusokkal.


Egy szívhez szóló felkérés keretében a riválisok menedzserei kijelentették, az olyan tragikus eseményekkel, mint a müncheni, a heyseli vagy a Hillsborough-i, kapcsolatos énekeket és online bántalmazást ki kell írtani és arra biztatja a szurkolókat, hogy teremtsenek vasárnap az alkalomhoz illő különleges hangulatot.

 

Erik ten Hag 

"A Manchester United és a Liverpool közötti rivalizálás az egyik legnagyobb a futball világában. A csapataink találkozásakor mi mindannyian imádjuk a szurkolók szenvedélyét, de vannak határok, amelyeket meg kell húzni."

 

"Elfogadhatatlan pontok megszerzéséhez életek elvesztését - legyen kapcsolatban bármilyen tragédiával - felhasználni és ennek megálljt kell parancsolnunk. Akik ezért felelősek, nem csak a klubjaink hírnevét csorbítják, de ami még fontosabb, hogy saját magukét, a szurkolókét és a nagyszerű városainkét is."

 

"A magam, a játékosaink és az edzői stábom részéről mi arra kérjük a szurkolókat, hogy vasárnap a csapat támogatására fókuszáljanak és a megfelelő módon képviseljék a klubunkat."

 

 

Jürgen Klopp

"Az egyik legfőbb oka annak, hogy Liverpool és a Manchester United rivalizálása ennyire különleges, hogy mindig nagyon intenzív és ezen soha, senki nem akar változtatni. De ezzel egy időben, ha a rivalizálás túl intenzívvé válik, akkor az odáig fajulhat, amely senki számára nem jó és nincs rá szükségünk."

 

"Akarjuk, hogy zaj legyen, azt akarjuk, hogy ez az alkalom olyan legyen, mintha partizánok találkoznának és hogy a hangulat emelkedett legyen. Amit viszont nem akarunk, az ezen túlmegy és ez különösen vonatkozik azokra a rigmusokra, amelyeknek nincs helyük a futballban. Ha meg tudjuk tartani a szenvedélyt, de elhagyjuk a mérget, az mindenki számára sokkal jobb lesz."

 

A Liverpool és a Manchester United együtt szeretné megmutatni a különleges és pozitív oldalát ennek a két büszke, de néhol tragikus történelemmel rendelkező klub között fennálló csodálatos rivalizálásnak.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Liverpool - Manchester United

Premier League, 26. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!