SAF idei kedvencei

A Manchester United egykori illusztris menedzsere, Sir Alex Ferguson Michael Carrick-et a legjobb angol játékosként említette, de dicséretével halmozta el Louis van Gaal csapatának más tagjait is.


Michael Carrick idén a nemcsak belsõ középpályásként mutatott kiváló eredményeket, de vészhelyzet esetén a Vörös Ördögök védelmi vonalában is. Amíg Sir Alextõl az egyik legnagyobb dicséretet Carrick kapta, addig Wayne Rooney teljesítményét is méltatta, majd egyik kedvenceként beszélt David de Geáról.
 
"Azt hiszem, Michael Carrick a legjobb angol középpályás és a legjobb angol játékos" - mondta Ferguson.
 
 
"Robin van Persie talán túl sokat kiadott magából a világbajnokságon, de a szezon második felében minden rendben lesz vele. Rooney pedig újra szárnyal, benne mindig ott van egy csodás gól."
 
 
"És aki a legkedvesebb idén számomra, az David De Gea. Még szinte kölyökként vettük meg, de már akkor látható volt benne valami különleges adottság. Nagyon elégedett vagyok azzal, amit mára elért ez a srác."
 
 
A United a tabella harmadik helyén áll az ünnepek elõtt, és holland tréner meggyõzte Fergusont, hogy 26 év munkája jó kezekbe került, Louis van Gaal képes lesz a Vörös Ördögöket visszavezetni a siker útjára.
 
"A rengeteg sérült láttán nem számítottam ilyen eredményre" - vallotta be Sir Alex.
 
"De õ megoldotta, mert egy igazán nagyszerû menedzser. Szükség volt a változtatásokra. Amikor a klubhoz érkezett, szabad kezet kapott a transzferek tekintetében. Senki sem szólt bele, hogyan akar változtatni a játékosállományon."
 
"Anno amikor Evrát  és Vidic-et leigazoltam januárban, ugyanilyen helyzetben voltunk. Aztán nekik is szokniuk kellett a Manchester United kultúráját, valamint a klub történelmének filozófiáját, illetve játékstílusát."
 
Ferguson beszélt a klubnál elért sikereinek kulcsáról, azaz a Manchester United szellemiségérõl is.
 
"Néhányan a nagy neveket említik az elmúlt 26 év sikereinek kulcsaként. Rooney, Ronaldo, Cantona, Keane, Robson, Schmeichel kétségtelenül fontos szerepet játszottak a sikeres idõszakokban. De õszintén hiszem, a Manchester United szellemisége a 92-es osztály tehetsége és összetartása volt képes garantálni hosszú távon a sikert."
 
 
"A legfontosabb, hogy Bobby Charlton segítségével folytatni tudtuk a Matt Busby-korszak eszméit. Azt hiszem ez; a Manchester United történelmi szellemisége a hosszú távú siker kulcsa."
 


espnfc.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!