Beharangozó: Manchester United - Newcastle United

A Manchester United remek szériát produkálva továbbra is tartja 3. helyét a Premier League tabelláján, és annak ellenére, hogy a Villa Parkban csak egy döntetlent sikerült elérni mégis elmondhatjuk, hogy a csapat 7 mérkõzés óta veretlen.


Egy esetleges hazai gyõzelemmel a csapat tovább erõsíthetné helyét a legjobb 4 között. Van Gaal tanítványai az ünnepekre való tekintettel kimenõt kaptak az elmúlt napokban, hogy szeretteik között lehessenek Karácsony ünnepén. Szép gesztus, de a holland trénert ismerve ennek stratégiai lépés szaga van. Szerintem remek döntés volt és bizakodva várom, hogy milyen hatással lesz a fiúk játékára. Talán végre a szép játék is megérkezik az ünnepekre való tekintettel a "fa alá".

 

A kimenõ viszont csupán holnapig tart, amikor is ismét az Old Traffordon kell kiállni a közönség elé, és bármi áron bezsebelni 3 újabb bajnoki pontot. A csapatnak minden oka megvan a bizakodásra, ugyanis a pocsék bajnoki nyitómeccset leszámítva a Swansea ellen, a Vörös Ördögök nem találtak legyõzõre az Álmok Színházában. A szezont elsõ felében jobban teljesítõ Newcastle ezzel szemben egy igen masszív vereség hullámba futott bele. Igaz a hónap elején még le tudták gyõzni a Chelsea csapatát, de utána kikaptak az Arsenal és a Sunderland csapatától is, valamint a Ligakupában egy 4-0-ás zakót kaptak a Tottenhamtõl.

 

Sérültek terén sajnos nem kecsegtetett sok jóval van Gaal. Fellaini, Shaw és Herrera továbbra sem bevethetõ. Ahogy Daley Blind sem. Talán Smalling visszatérésére van némi esély, de ebben a kérdésben is csak holnap leszünk okosabbak. Angel Di Maria viszont visszakerülhet a kezdõcsapatba is miután a Villa ellen csereként már pályára léphetett. Sajnos azután, hogy olvashattunk Rafael és Lingard visszatérésérõl az edzésekhez, semmi új infónk nincs a két játékosról és Marcos Rojo távolmaradásáról sem sikerült pontosabbat kideríteni még, utolsó infók szerint még sérült. A Szarkák háza táján Steven Taylor játéka kérdéses miután a hétvégén csúnya arcsérülést szenvedett. Tim Krul és Rob Elliot játékára sem számíthat Alan Pardew, ahogy Mehdi Abeid, Siem de Jong, Rolando Aarons, Gabriel Obertan és Ryan Taylor játékára sem. Egy nagy visszatérõ lehet a Newcastle csapatában, aki nem más, mint Jonas Gutierrez. Ha valaki nem tudná, õ az a játékos akinél hererákot diagnosztizáltak, ám õ legyõzte a betegséget és a csapata U21-es mérkõzésén már 87 percet játszott is.

 

 

A két csapat utolsó találkozójára idén áprilisban került sor, mikor is a Vörös Ördögök Mata duplájával, majd Hernandez és Januzaj találataival 4-0-ra felülmúlták a Szarkákat. Ráadásul nem is az Old Traffordon, hanem a St. James Parkban sikerült kiütni õket. Jelenleg a Newcastle 9. helyen áll a tabellán, 18 lõtt és 23 kapott góllal 23 pontot szerezve. A United mint köztudott a 3. és 32 pontot szereztek, 30 lõtt és 18 kapott gólunk van. Az Aston Villa ellen Radamel Falcao nagyon fontos gólt szerzett, mely sajnos nem ért gyõzelmet, de bízom benne, hogy a Szarkák ellen ismét kezdõként számítanak rá és sikerül neki gólokat szerezni.

 

Végezetül nézzünk szét kicsit a riválisok háza táján is. A Chelsea holnap a West Ham csapatát fogadja. A mérkõzés érdekessége nem az, hogy vajon botlanak-e a Kékek újra, hanem az, hogy a Kalapácsosok 1 pontra vannak tõlünk a 4. helyen. Talán egy igazságos döntetlen volna a leg optimálisabb eredmény. A Manchester City pedig a West Brom csapatához látogat. Nem számítok pontvesztésre a városi rivális részérõl.

 

 

Érdekességek:

 

  • A Vörös Ördögök elképesztõ rekordot tudhatnak magukénak. A Boxing Day 1992-es bevezetése óta õk nyerték a legtöbb mérkõzést december 26-án.
  • A két csapatnak már volt szerencséje egymáshoz december 26-án, két évvel ezelõtt, ahol egy pazar 4-3-as eredmény született a Vörös Ördögök javára.
  • Wayne Rooney annak ellenére, hogy remekül kezdte Unitedes szereplését a Szarkák ellen (10 mérkõzésen 9 gól), a legutóbbi 5 egymás elleni találkozón nem tudott betalálni.
  • Robin van Persie 6 gólt és 3 asszisztot jegyez az utolsó 8 Newcastle elleni találkozókról.
  • A Newcastle az egyetlen csapat jelenleg a Premier League-ben, akik az idei kiírásban nem tudtak betalálni egyetlen mérkõzés elsõ 30 percében sem, csak késõbb. Pontosabban jegyeznek találatot 30 percen belül, de az öngólból született.

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • Newcastle 0-4 United (2014.04.05.)
  • United 0-1 Newcastle (2013.12.07.)
  • United 4-3 Newcastle (2012.12.26.)
  • Newcastle 0-3 United (2012.10.07.)
  • United 2-1 Newcastle (2012.09.26.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Smalling, Jones, Evans, Young, Di Maria, Carrick, Rooney, Valencia, van Persie, Falcao

 

Cserék: Lindegaard, Rafael, Lingard, Januzaj, McNair, Blackett, Fletcher, Mata

 

A mérkõzést december 26-án, pénteken 16:00-tól közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1

 

A mérkõzés játékvezetõje: Mike Jones

 

Fanatics tipp: 3-0

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 97.00 AP

Mata 84.00 AP

Van Persie 83.50 AP

Rooney 73.00 AP

De Gea 65.00 AP

Herrera 56.50 AP

Falcao 44.50 AP

Valencia 44.00 AP

Januzaj 38.00 AP

Smalling 33.00 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni a tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen.

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!