Koeman: A játékosok félnek Van Gaaltól

A Southampton menedzsere, Ronald Koeman szerint Louis van Gaal úgy érvényesíti a tekintélyét az öltözõben, hogy közben a játékosok félelemmel tekintenek rá.


Koeman játékosként és edzõként is dolgozott a Manchester United menedzserével még a Barcelonánál, de a páros kapcsolata megromlott amikor az egyikük vezetõedzõ, a másik pedig sportigazgató lett az Ajaxnál.

 

"Amikor Van Gaal megérkezik egy csapathoz akkor garantált a minõség, viszont arra is számítani kell, hogy õ úgy gondolja, hogy õ mindent tud, ez pedig problémákat okozhat" - mondta Koeman a Daily Mirrornak.

 

"Közte és köztem nagy a különbség menedzserként. Az 1998-as világbajnokság után én voltam a jobb keze a Barcelonánál. Sokat tanultam tõle, de teljesen máshogy kezeli a játékosait mint ahogy azt én teszem. Én nem teszek akkora terhet a játékosaim vállára."

 

"Amikor Van Gaal az edzõ, akkor biztos, hogy a csapatában lesz egyfajta félelem a személyével kapcsolatosan. A játékosok félni fogják Mr. Van Gaalt. Ez nem mindig jó."

 

A United 2-1-es veresége a Swansea ellen azt jelenti, hogy 13 pontra vannak a tabella csúcsától, az Arsenal megelõzte õket egy ponttal, így visszacsúsztak a negyedik helyre, közben pedig Koeman csapata tapad rájuk egy pont különbséggel, a Liverpool pedig kettõvel a hatodik helyen tanyázik.

 

 

A múlt hónapban Koeman kinevette jó öreg ellenfelének azon állítását, hogy a Unitednek három év kellene ahhoz, hogy visszanyerje a legjobb formáját, ugyanis a Southampton menedzsere azt állítja, hogy Van Gaal már idén a bajnoki cím megszerzésére fogja ösztönözni a játékosait.

 

Koeman azt is elárulta, hogy a tavalyi világbajnokság után a Holland Királyi Labdarúgó-szövetség olyan személyt akart kinevezni Van Gaal örökösének aki nem helyez akkora nyomást a játékosokra, így végûl a tapasztalt Guus Hiddink mellett döntöttek.

 

"Miután Van Gaal volt az edzõje a holland válogatottnak a világbajnokságon, a szövetségnek olyan edzõt kellett találni aki egy kissé finomabban bánik a dolgokkal" - mondta Koeman.

 

"A játékosoknak szükségük volt egy kis támaszra. Egy olyan menedzserre aki nyugodtabb mint Van Gaal."


espn

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!