Pereira gondolatai az elõzõ idénybeli fejlõdésérõl

Ezüstérmes lett az U20-as világbajnokságon, gólt szerzett a döntõben, így a 2014/15-ös szezon rendkívül fontos volt Andreas Pereira, a Manchester United U21-es csapatának fiatal középpályása számára.


Nem sokkal azelõtt, hogy elutazott az új-zélandi tornára, az 'Év U21-es játékosa' exkluzív interjút adott, mely elsõként az Inside United-ben jelent meg.

 

Hogy érzed, hogy sikerült a szezon számodra és az U21-es csapat számára?

 

Úgy gondolom, ez egy remek szezon volt számomra, nagyon elégedett vagyok mindennel. Csapatként is remekül mûködtünk és ez a legfontosabb.

 

Az MK Dons elleni Ligakupa találkozón debütáltál a felnõtt csapatban. Bár vereséggel végzõdött a mérkõzés, hogy érzed, jól játszottál a mérkõzésen?

 

Nos, nagyszerû érzés volt pályára lépni és debütálni a felnõtteknél, azonban az eredmény már nem volt ilyen jó. Tanultunk a vereségbõl és ezekbõl tudunk építkezni.

 

Rendszeresen tagja voltál az U21-es csapatnak. Segített, hogy gyakran a felnõtt keret tagjai is pályára léptek a mérkõzéseken?

 

Sok csapattárs segített a fejlõdésben és nagyszerû az elsõ csapattal edzeni, majd az utánpótlásnál játszani, mert így tudom a tanultakat alkalmazni.

 

Az elsõ csapatból ki segített neked a legtöbbet?

 

Talán Michael Carrick és Ander Herrera, de az összes játékos segített nekem, fõleg a középpályások, hiszen ezen a poszton játszok.

 

A játékod jelentõsen fejlõdött a szezon során. Mit teszel ennek érdekében?

 

Úgy gondolom ez azért van, mert folyamatosan keményen dolgozom és hiszek magamban. A United egész stábja bízik bennem, visszajelzéseket adnak és segítenek. Ez a kemény munka eredménye.

 

Warren Joyce szereti hangsúlyozni, hogy a labda nélküli mozgáson is sokat kell dolgozni és ez az egyik terület, amiben jó vagy. Segít ez neked abban, hogy minél sokoldalúbb játékossá válj?

 

Természetesen. Warren mindig sokat segít nekem, nélküle nem válhattam volna azzá, aki most vagyok, ezért köszönettel tartozom neki.

 

Lenyûgözõ a labdakezelésed és rendszeresen résztvevõjévé válsz a ManUtd.com heti Trickbox mûsorában. Sokat dolgozol ezeken, vagy ezek a dolgok is természetesen jönnek?

 

Szeretek trükköket csinálni és remélhetõleg továbbra is így fognak menni.

 

Édesapád is profi labdarúgó volt. Mennyi segítséget kapsz tõle karriered során?

 

Rengeteget, hiszen nagy tapasztalata van, õ is átélte a focista életet. Mindenben segít és otthon is sokat beszélünk a fociról és ez nagyon jó.

 

Láthattad, ahogy csapattársaid is megkapták a lehetõséget. Barátok vagytok Adnan Januzajjal, megbeszélitek egymással a fejlõdéseteket?

 

Igen, jó barátok vagyunk Adnannal. Elmondja, hogy néha mit tegyek, amivel nagy segítséget nyújt számomra.

 

Láttunk tõled egy posztot a közösségi médiában az alábbi mondatokkal: „Csalódott vagy, de senkit nem érdekel. Dolgozz keményebben!” Ezt egy nagyszerû attitûdnek érezzük minden fiatal játékos számára. Mondasz errõl egy pár szót?

 

Természetesen. Mikor csalódott vagy és úgy gondolod, hogy a dolgaid rosszul alakulnak, le kell szegezned a fejed és keményebben dolgozni, mert végül minden jóra fordul.

 

A Premier League debütálásod a Tottenham ellen volt. Az Old Traffordon telt ház elõtt játszani egy beteljesült álom volt számodra?

 

Igen, olyan volt, mint egy valóra vált álom. Nagyon boldog voltam, mikor pályára léphettem és megnyertük a mérkõzést, ami nagyon fontos volt.

 

 

Elég szorgalmas voltál a mérkõzésen. Az Opta adatai szerint gyorsabb voltál mindenkinél a pályán. Mozgalmasnak érezted?

 

Ahogy már mondtam, amikor a pályára léptem úgy tûnt, hogy álmodom. Úgy éreztem, mintha egy videojátékkal játszanék, de aztán megszoktam. Szerettem volna segíteni a csapatot. Nem gondolkodtam azon, hogy fáradok, csak futottam, ahogy tudtam.

 

Hosszabb távon milyen poszton képzeled el magad?

 

Úgy gondolom, jó támadó középpályás lehetek.

 

Vannak olyan területek, ahol szeretnél fejlõdni?

 

Igen, sok dologban szeretnék fejlõdni, például a passzjátékomban. De szeretnék mindenben fejlõdni, amiben csak tudok.

 

Mennyit gyakorlod a pontrúgásokat? Ezek fontos részét alkotják a játékodnak?

 

Igen fontosak, ezért minden nap gyakorlom õket.

 

Mit jelentett számodra aláírni az új szerzõdést? Végig a focira összpontosítottál és nem foglalkoztál a jövõddel foglalkozó kérdésekkel?

 

Mindig a focira koncentráltam valamint azokra a dolgokra, amik ezzel jártak, de amikor aláírtam, örültem, hogy sikerült véglegesíteni a szerzõdést. Remélem, hogy továbbra is megõrzöm a formámat és minden jól alakul itt az elkövetkezendõ években.

 

Mennyire vagy büszke arra, hogy képviselheted Brazíliát az U20-as VB-n azok után, hogy utánpótlás szinten a belga válogatottban játszottál?

 

Nagy büszkeséggel tölt el.

 

Korábbi brazil játékosok közül valakit a példaképednek tekintesz?

 

Mindig is tetszett Kaká játéka.

 

Mik a hosszútávú céljaid? Hiszel benne, hogy a 2015/16-os szezonban bekerülhetsz az elsõ csapatba most, hogy néha már sikerült a csapat közelébe kerülnöd?

 

Igen, minden az elsõ csapatba kerülésrõl szól. Keményen dolgozok, hogy ezt elérjem, aztán a többit meglátjuk.

 

Végül, mit jelent számodra Manchester United játékosnak lenni?

 

Rengeteget jelent. Nagyon büszke vagyok, hogy a Manchester United játékosa lehetek, hiszen mindig errõl álmodtam. Boldog vagyok, hogy élhetem az álmomat.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!