Õrültek háza

Személyes élménybeszámoló az átigazolási szezon utolsó elõtti éjszakájáról.


Angliában ma van az átigazolási piac utolsó nyitvatartási napja, viszont Spanyolországban csak tegnap éjfélig volt lehetõsége a csapatoknak megszerezniük azokat a játékosokat akikre szügségük lenne.

 

Az utolsó napok mindig is képesek voltak váratlan fordulatokat hozni, de ami tegnap, illetve tegnap éjszaka történt az egészen õrületes volt.

 

A Twitter egész nap magas fordulatszámon pörgött amire maga az oldal is reagált - Gary Lineker az elsõk között jelentette be, hogy átigazolási szezon utolsó napja, napjai saját emojit kapott (#deadlineday).

 

Folyamatosan jöttek a legújabb hírek és pletykák. Lényegtelen, hogy hányszor frissítettem az oldalt, mindig volt valami új bejegyzés.

 

A nap nagy része azzal telt, hogy szinte már sokkolva figyeltük, hogy hány United játékos távozik a klubtól, akár véglegesen, akár kölcsönbe (az egész nyarat figyelembe véve: Nani, RVP, Falcao, ADM, Evans, Rafael, Cleverly, Hernandez, De Gea? Lindegaard véglegesen, Blackett, Januzaj és valószínûleg majd Wilson is kölcsönben). Ez sokakból tehetetlen dühöt váltott ki, akik pedig nem akartak begolyózni, viccet csináltak az egészbõl, de azt nem lehet figyelmen kívûl hagyni, hogy ez a két évvel ezelõtti csapatfotó, milyen jól ábrázolja a "garnitúra" cserét. Szomorú.

 

 

 

Mindezek közepette persze végig ott volt a háttérben az az ügy is, ami már hosszú-hosszú hónapok óta aggasztotta a United szurkolókat: De Gea átigazolása Madridba. Ez további frusztrációra adott okott, ugyanis már mindenki túl akart lenni ezen és senki sem értette, hogy miért kellet eddig halasztani a dolgot. Úgy tûnt, hogy pár óra múlva véget ér a szappanopera.

 

Idõközben az is világossá vált, hogy a United egy türhetõ összeget és Keylor Navas-t kapná De Gea aláírásáért cserébe. Ez volt az a pont ahol a türelemetlenségem és az idegességem 180 fokos fordulatot vett, ugyanis innentõl kezdve olyan további híreket, véleményeket lehetett olvasni amiken már csak nevetni lehetett. Ezek közül azon szórakoztam a legjobban, hogy a Madrid szurkolók nagy része azt visszhangozta, hogy ezzel az üzlettel õk nem lennének elégedettek és azt akartják, hogy Navas maradjon a kapusok. Nem tudtam eldönteni, hogy Navas tényleg ennyire jó lenne - láttam összehasonlító statisztikákat, de szerintem nem igazán mérvadó, mivel két különbözõ bajnokságban játszik a két játékos - vagy csak ennyire elkényeztettek a Madrid szurkolók? Mindenesetre a madridi fanatikusok ezen véleménye bíztatóan hathat, amennyiben Navas tényleg nálunk fog kikötni.

 

 

 

Majd jött a hír, és kitört a hisztéria: Rojo is távozni fog. Szerintem senki sem tudta megtalálni a pletyka forrását, viszont a tegnapi nap után nem volt nehéz elképzelni, hogy bármi megtörténhet, így érthetõ volt a pánik. Guillem Balague, a spanyol futballszakértõ is akkora hülyeségnek tartotta ezt a pletykát, hogy szinte hirtelen felindulásból, egy egészen obszcén twitter bejegyzéssel oszlatta el a kételyeket, majd maga Marcos Rojo erõsítette meg, hogy maradni szeretne, bár én még várnék ezzel a nap végéig.

 

Nem gondoltam, hogy tovább lehetne fokozni a dolgokat, pedig még messze volt a vége...csak hogy teljesen meg legyenek kavarodva a United szurkolók, Victor Valdes egy Manchester United címert ábrázoló képre cserélte le a facebook borítóképét. Ez mit jelent? Van Gaal és Valdes kibékültek? Valdes maradni fog? Õ lesz az elsõ számú kapus? Mi folyik itt?

 

Majd jött a hab a tortán. Számoltuk az éjfélig hátralevõ perceket, másodperceket, és már-már imádkozva vártuk, hogy hivatalosan is bejelentsék, hogy David De Gea a Real Madrid játékosa, de amikor végre éjfélt ütött az óra semmi sem történt. Pillanatnyi néma csend, majd felrobbant a Twitter. Nincs egyezség De Gea ügyében! Õrület!

 

Azonnal elkezdtek jönni a pontatlan hírek, találgatások, de annyi biztos volt, hogy valaki, valamit nagyon elszúrt...legalábbis úgy tûnt. Hamar napvilágot látott egy olyan elmélet - amit én nagyon szívesen elhinnék - hogy Ed Woodward babrált ki a Madriddal, ugyanis túl késõn küldték el a papírokat a Madridnak. Állítólag ez volt a bosszú amiért a Madrid kiszúrt a Uniteddel Ramos-ügyben.

 

 

Jó szokásához híven, azonnal reagált az internet és megállás nélkûl jöttek a mémek, gifek és vine videók. Rég szórakaztam olyan jól mint tegnap este és szerettem volna elhinni, hogy Woodwardnak sikerült felvennie a kesztyût a Madrid ellen, akik szinte elvárják, hogy akármelyik klubhoz fordulnak játékosért, azok essenek térde, és könnyek között, pitiáner összegért adjanak el nekik olyan játékosokat akik hosszú évekre megoldhatják a problémáikat az adott poszton.

 

Persze nem vagyok naiv és nem lettem volna meglepõdve, hogy ha Davidet mégis Madrid mezzel a kezében pózolva láttam volna a reggeli újságok címlapjain, de nem ez a helyezet.

 

A komédia tovább fokozódott és szinte percenként vett nagyobbnál nagyobb fordulatokat. A Madrid az állította, hogy idõben megkapták a dokumentumokat és erre bizonyítékok is van - ha ez így volt, az lett volna a legjobb bizonyíték ha bemutatják De Geát - majd a United is azt állította, hogy idõben elküldték a papírokat, végûl pedig arról lehetett olvasni, hogy olyan formátumú fájlt küldött a United a Madridnak amit nem bírtak idõben megnyitni...(winzip?).

 

 

Az is várható volt, hogy pár óra halasztást kérnek és pontot tesznek az ügy végére - mint például Falcao esetében - de a már fent említett Guillem Balague szerint erre még nem volt példa, és 5 percnyi halasztást sem kaphatnak a csapatok.

 

Mostanra az a hivatalos történet, hogy De Gea átigazolása 28 percen múlott - ami teljesen érthetõ annak fényében, hogy az egész nyár a rendelkezésükre állt - így úgy tûnik, hogy David továbbra is a United játékosa.

 

A jelenlegi helyzet viszont számos kérdést vet fel: Ha De Gea itt "ragadt" akkor fog-e játéklehetõséget kapni? Tudom, hogy nem így megy, de ha játszani akar én aláíratnék vele egy újabb 5 éves szerzõdést. Ha esetleg jövõ nyáron távozna, ingyen, az sem lenne probléma. A United nagy klub megteheti, hogy ingyen elengedjék De Geát. Mindezek ellenére venni fog-e csapat ma egy kapust? Victor Valdes maradni fog? Ez az egész hercehurca hogyan érintheti De Geát és Navast? Nagyon leegyszerûsítve szerintem David felé egyértelmû az üzenet, a Unitednek szüksége van rá, miközben Navasra senki sem kíváncsi. Télen minden újra kezdõdik elölrõl?

 

Úgy érzem, hogy jobb lett volna túl lenni ezen, de az is lehet, hogy ez volt a megoldás, ráadásul még mindig nincs vége az ügynek. Lehet, hogy mégis megoldják valahogy a következõ napokban, bár ez meglepõ lenne.

 

Egy biztos, hosszú nap elött állunk. A legõrültebb pletykák szerint ma három, de akár hét (!) játékost is igazolhat a United - ezt viszont teljesen kizártnak tartom.


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!