A Unitedet érhetik meglepetések az Európa-ligában

A Tottenham vezetõedzõje, Mauricio Pochettino meglátása szerint a Manchester United játékosainak óriási mentális kihívás lesz az Európa-ligában való szereplés.


Louis van Gaal csapata tudnivaló, hogy a Wolfsburg elleni, kedd esti vereségnek köszönhetõen idõ elõtt kiesett a Bajnokok Ligája aktuális kiírásából, miután csak a 3. helyet sikerült megszerezni a csoportban, így kénytelenek a továbbiakban a második számú kupasorozatban folytatni.

 

Az Európa-liga jelentette kihívásokhoz a Spurs már hozzászokhatott. Ez alkalommal a csoportjuk élén végezhetnek, amennyiben legalább 1 pontot sikerül szerezniük csütörtök este a Monaco ellen. Jelenleg ötödikek a Premier League-ben és mára már alkalmazkodni tudtak egyrészt a sokszor korántsem szokványos idegenbeli meccsekhez az Európa-ligában, másrészt a csütörtök-vasárnapi ritmusban történõ szerepléshez.

 

Pochettino így fogalmazott: "A különbség nagyon nagy. Ha csütörtökön és vasárnap játszol, az befolyással lehet a játékosok mentalitására és pszichés állapotára."

 

"Csütörtökön késõ estig játszol, aztán utazol, majd vasárnap délután megint pályára kell lépned. Ez mind hatással van a játékosokra. Alapvetõen a szombat délutáni 3 órás meccsek az ideálisak."

 

"Ez sosem könnyû. Nem tudhatod éppen mit hoz, avagy vesz ki belõled. A Unitednél biztos nagyon csalódott most mindenki, mert megvolt a lehetõségük, hogy továbbjussanak az egyenes kieséses szakaszba."

 

"Ez egy másfajta sorozat, más aspektusból kell megközelítened az egészet. Nehéz lehet számukra, bár ki tudja. A fõ, hogy folyamatosan javítani kell a játékodon."

 

A United középpályása, Marouane Fellaini szerdán egy nyilatkozatában már elismerte, hogy csapata új kihívása, az Európa-ligában való szereplés komoly megpróbáltatást fog jelenteni a Premier League-re vonatkozóan, mondván, hogy: "Amikor csütörtökön játszol, közelebb esik a hétvégéhez, így kemény lesz."

 

A Vörös Ördögök jelenleg a negyedikek a tabellán, 3 ponttal megelõzve a Spurst, melynek menedzsere álláspontja szerint az angol kluboknak továbbra is erejüket megfeszítve kell küzdeniük az európai kupákban, lévén, hogy a legnehezebb bajnokságban mérettetnek meg hétrõl hétre.

 

Az argentin így folytatta: "Spanyolországban például a klubok a bajnokságban biztosítanak lehetõséget játékosaik számára a pihenésre a Bajnokok Ligája meccsek után."

 

"Nálunk ez lehetetlen. A Premier League a legkeményebb bajnokság, ez az igazság. Múlt héten a Liverpool kikapott Newcastle-ben, a Chelsea a Bournemouth ellen, a Manchester City pedig Stoke-ban - Spanyolországban ez nem történne meg."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!