Fenntartaná jó mérlegét Newcastleben a United

Folytatná jó idegenbeli sorozatát a Newcastle United vendégeként kedden este a Manchester United, amely egymás utáni két idegenbeli Premier League összecsapásának elsõ felvonására készül.


Legutóbbi három, St. James' Parkban lejátszott mérkõzésükrõl három ponttal távozhattak a Vörös Ördögök, 8 gólt szerezve és egyet sem kapva, összességében pedig a Szarkák otthonában csak négyszer kaptak ki 21 mérkõzésen a Premier League-ben.

 

Hátulról a harmadik helyet foglalja el a tabellán a Newcastle, amely legutóbbi négy mérkõzését egyaránt 1-0-ra elveszítette, köztük a listavezetõ Arsenal ellenit is, ahol nagyot küzdöttek, az augusztusi, kapott gól nélkül megúszott Old Traffordon lejátszott szezonbeli elsõ összecsapásukból azonban erõt meríthetnek.

 

Öt hónappal azt megelõzõen Ashley Young 89. percben szerzett góljával sikerült a manchesterieknek gyõzelemmel távozni legutóbbi, Tyne-partján tett látogatásukról, amely hat mérkõzéses gyõzelmi sorozatuk egyik állomásaként is szolgált, amely egyértelmûen sokat segített abban, hogy Louis van Gaal legénysége végül a negyedik helyen végezhessen a végelszámoláskor.

 

"Egy késõi, de nagyon fontos gyõzelem volt az, de azon a pályán nem könnyû játszani. Láttam az Arsenal elleni mérkõzésüket [1-0 arányú vereség], és nagyon jól játszottak, azonban nyerni nem tudtak, a futballban pedig ez a legfontosabb dolog" - idézte vissza a két csapat elõzõ szezonbeli, ugyanilyen pályaválasztású összecsapását Van Gaal az MUTV-nek.

 

A Newcastle számos sérült játékosa között akadnak hollandok is, például Vurnon Anita és a hosszú távon harcképtelen Tim Krul, utóbbi pedig nem csak arról híresült el, hogy minden körülmények között sikerült kapuját kapott gól nélkül megõrizni a Vörös Ördögök elleni nyár végi bajnokin, hanem hogy Van Gaal mesteri húzással becserélte a 2014-es világbajnokság Costa Rica elleni negyeddöntõjének tizenegyespárbajára, ahol végül továbbjutáshoz segítette hazáját.

 

 

Rajtuk kívül azonban három Oranje-játékos ott lehet ma este a pályán, hiszen Siem de Jong mellett két olyan tagja is van a Szarkák keretének, akik a brazíliai világeseményen Van Gaal együttesében is szerepeltek.

 

"Náluk játszik Daryl Janmaat és Georginio Wijnaldum is, akik játszottak az általam irányított holland válogatottban is, úgyhogy örülök, hogy újra láthatom majd õket" - tette hozzá.

 

Tovább nyújtaná a 2016-ban megkezdett gyõzelmi sorozatát három mérkõzésre a Manchester United, miután az év elsõ mérkõzésén sikerült legyõzni a Swansea City-t, majd ha nehezen is, de felülkerekedtek múlt hétvégén a Sheffield Uniteden is az FA-kupában.

 

A keddi, Steve McClaren legénysége elleni mérkõzés után se pihenhetnek majd azonban a manchesteriek, vasárnap ugyanis az õsi rivális Liverpool elleni idegenbeli rangadó következik majd számukra.

 

"Ez mindig nagyon nagy hét a Manchester United számára, mert az elvárások mindig magasak, gyõznünk kell, a nyomás pedig nagy."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!