Sir Bobby Charlton után nevezik el a déli lelátót

A Manchester United és az angol válogatott valaha volt egyik legnagyobb kiválósága, a klub jelenlegi igazgatója, Sir Bobby Charlton után nevezik el az Old Trafford egyetlen, 1910-bõl eredetiben megmaradt stadionrészét, a déli lelátót.


Az átnevezett stadionrész avatására 2016. április 2-án, az Everton elleni hazai mérkõzésen kerül sor több mint 75 ezer szurkoló, illetve Sir Bobby Charlton életének, és a világfutball meghatározó személyiségeinek jelenlétében.

 

Sir Bobby 1953-ban csatlakozott a Unitedhez inasként, majd 1956. októberében debütálhatott is a felnõtt csapatban. Ezt követõen 758 mérkõzésen húzhatta magára a klub mezét, amelyek során 249 gólt szerzett.

 

Nem sokkal ezelõttig Sir Bobby tartotta annak a rekordját, hogy õ szerezte Anglia színeiben a legtöbb gólt válogatott mérkõzésen, 106 mérkõzésen elért 49 találatával, amíg a United csapatkapitánya, Wayne Rooney meg nem döntötte azt 2015. szeptemberében, Svájc ellen.

 

 

"Bobby egészen egyszerûen a klub legikonikusabb játékosa az angol futballban. Játékos, diplomata, úriember, fáradhatatlan jótékonykodó - õ egy személyben képvisel mindent, ami jó a futballban és a Manchester Unitedben" - kezdte a klub ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward a stadionrész átvenezésérõl szóló bejelentését.

 

"Kiváltság, hogy ismerhetem õt és megtiszteltés, hogy az elmúlt 10 évben mellette dolgozhattam. A déli lelátó elnevezése, amelyben az igazgatósági páholy és a régi játékosöltözõk is találhatóak, méltó mindazokhoz, akikkel Bobby hozzájárult a klub sikereihez, mind játékosként, mind pedig igazgatóként."

 

"Nagy elismerés ez számomra, és nagyon büszke vagyok - a magam és a családom nevében is - hogy a klub úgy döntött, utánam nevezi el a déli lelátót. Hihetetlenül fontos része az életemnek a Manchester United, rengeteg csodálatos emléket õrzök az Álmok Színházából. Játékosként emlékszem a gólokra, és a csodálatos társakra, akikkel együtt játszhattam. Igazgatóként parádés mérkõzéseket és játékosokat volt szerencsém látni. Ez bizony egy nagyon különleges hely" - mondta Sir Bobby.

 

"Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, aki kapcsolatban áll a Manchester Uniteddel. Rengeteg ember dolgozik azért, hogy a klubot a csúcson tartsa; az õ erõfeszítéseiket soha nem szabad elfelejteni. De mindenek elõtt, szeretném megköszönni Normának, a feleségemnek, és a családomnak a támogatásukért és biztatásukért. Ez az elismerés nekik is szól."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!