Sir Bobby Charltont ünnepeljük

Április harmadika, vasárnap egy különleges nap lesz Sir Bobby Charlton, a Manchester United és az angol válogatott történelmének egyik legnagyobb játékosának, egyébként sem eseménymentes életében.


Ez lesz az a nap, amikor a déli lelátót az Old Traffordon, abban a stadionban ahol a United színeiben lejátszott 758 meccsének nagyjából a felét lejátszotta, átnevezik Sir Bobby tiszteletére, mielõtt az imádott Vörös Ördögei megmérkõznek az Evertonnal.

 

A Sir Bobby Charlton lelátó leleplezése abban az évben fog megtörténni, amely egyben a hatvanadik évfordulója a Unitedben való debütálásának. A felnõtt csapatban 758 mérkõzést játszott - azért emeljük ki, hogy a felnõtt csapatban, mert mielõtt betört volna az elsõ csapatba, három évig szolgálta a Vörös Ördögöket zöldfülû gyakornokként a Ashingtonból érkezett játékos. Ebben az idõszakban ízlelte meg elõször a sikert, amikor a Busby Babes csapatával magasba emelhették az ifjúsági FA-kupát, amit öt, egymást követõ évben megnyert a United. Profi labdarúgóként három bajnokságot, egy FA-kupát és egy Bajnokcsapatok Európa-kupáját nyert a klubjával, a hazájával pedig világbajnokságot nyert 1966-ban. Sir Bobby, a klub igazgatóságának a tagja és nagykövete, továbbra is a Vörös Ördögök történelmének legeredményesebb gólszerzõje 249 találattal. Ezt az elképesztõ sorozatot találó módon, éppen a Charlton Athletic ellen lõtt duplával kezdte el, 1956 október 6-án. A United 4-2-re nyert az Old Traffordon, abban a stadionban, ahol hamarosan az õ neve is olvasható lesz a stadion legrégebbi részén, a déli lelátón. Ez volt az a rész, ahol az eredeti játékos kijárón keresztül Sir Bobby több száz alkalommal vezette ki büszkén a csapatot kapitányként.

 

"Ez egy óriási megtiszteltetés és nagyon büszke vagyok, magam miatt és a családom miatt is, hogy a klub rólam fogja elnevezni a déli lelátót. A Manchester United nagyon fontos része az életemnek és rengeteg gyönyörû emlékem van az Álmok Színházáról. Játékosként emlékszem a gólokra és a nagyszerû játékosokra, akikkel együtt játszottam. Igazgatóként pedig remek meccseket és játékosokat láthattam. Ez egy igazán különleges hely" - mondta
a United és az angol válogatott legendája.

 

 

"Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek a Manchester Unitednél. Rengeteg ember dolgozik azon, hogy a csúcson maradjunk, sohasem feledkezhetünk meg a tevékenységükrõl. Viszont elsõsorban Normának, a csodálatos feleségemnek szeretnék köszönetet mondani, és a családomnak, amiért mindig támogattak és bátorítottak. Ez az õ érdemük"

 

Ed Woodward a következõket mondta az alkalom kapcsán: "Bobby egész egyszerûen az angol labdarúgás legikonikusabb alakja. Játékos, diplomata, egy úriember, és fáradhatatlan munkása különbözõ jótékonysági szervezeteknek. Õ képvisel mindent, ami jó a futballban és a Manchester Unitedben."

 

"Egy kiváltság, hogy ismerhetem és vele dolgozhattam az elmúlt 10 évben. A déli lelátó átnevezése méltó emléket állít annak, hogy Bobby mennyi mindent adott a klubnak játékosként és igazgatóként is."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!