HIVATALOS: Van Gaal hosszabbított

A Manchester United örömmel jelenti be, hogy Louis van Gaal új, hosszútávú szerzõdést írt alá a klubbal.


A tárgyalások már hosszú hetek óta zajlottak a színfalak mögött, de végül sikerült közös megegyezésre jutni.

 

Louis van Gaal egy új, 26 éves szerzõdést írt alá, fél éves hosszabbítási opcióval.

 

Louis van Gaal: "Azt sejtettem, hogy nem lesz probléma megegyeznünk, viszont nagyon meglepett, hogy ilyen hosszú távra terveznek velem. További 26 év...United till i die!"

 

Ed Woodward: "Louis van Gaal az egyik legsikeresebb menedzser a világon. Ez a megállapodás magáért beszél. Elégedettek vagyunk Louis munkájával. Az eredmények is õt igazolják."

 

 

Woodward, a United ügyvezetõ igazgatója, a sajtótájékoztató második felét arra használta fel, hogy több, a Uniteddel kapcsolatos pletykát is tisztázzon, illetve beszámoljon egy pár fontosabb eseményrõl ami rendkívûl fontos lesz a United jövõjével kapcsolatosan.

 

"Az elmúlt hetekben, hónapokban rendkívûl sok pletyka látott napvilágot. A legérdekesebb a Mourinhóval kötött elõszerzõdésrõl szóló volt" – kezdte a magyarázkodást Ed Woodward.

 

"A pletyka igaz. Biztos ami biztos alapon elõszerzõdést kötöttünk Mourinhóval, Guardiolával, Ancelottival, Kloppal, Wengerrel, Pochettinóval, Simeonéval, Enriquével és Wesley Sneijderrel is. Benítezzel még tárgyalunk, de bizakodó vagyok."

 

"Látom, kicsit meg vannak lepõdve, de mindenkit megnyugtathatok, Mike a szakács is aláírt egy elõszerzõdést."

 

"Az említett nevek közül mindenkinek alaphangon jár az 5 millió font. Rengeteg pénzem van, akarom mondani, rengeteg pénzünk van, úgyhogy ez nem okoz problémát, de jobb félni, mint megijedni, így bizonyos promóciós anyagokon spórolnunk kell. Többek között ez az egyik oka, hogy Van Gaal nem szerepel a következõ szezont felvezetõ reklámokban."

 

"A futball igazgatóról szóló híresztelések is igazak. Tárgyalásokat folytattunk Andrea Bertával, az Atlético Madrid jelenlegi futball igazgatójával, de Andrea annyira jól mûködõ, szervezett struktúrát akart volna bevezetni a Unitednél, hogy nemet kellett mondanom. Nem kell ez ide. Sokkal érdekesebb és izgalmasabb egy ekkora szervezetet, mint a United, napról napra vezetni, mindenféle konkrét, hosszútávú elképzelés nélkûl."

 

"Carpe diem. Lehet, hogy ez fog majd szerepelni az új címeren, még meglátjuk. Jó dolog a spontaneitás. Nem véletlen, hogy a közösségi médiában is csak YOLO Woodward néven vagyok jelen."

 

 

"A klubon belüli hierarchiáról még csak annyit, hogy a futball igazgató beiktatásának elvetése után fontolóra vettem, hogy teljhatalmat biztosítok a játékosoknak."

 

"Egyes becslések szerint a Unitednek legalább 660 millió szurkolója van a világon, akik nélkül természetesen senkik vagyunk, de eljött az idõ, hogy ezen változtassunk. Szerintem sokkal fontosabb, hogy az amúgy is szemtelenül sokat keresõ játékosaink érdekeit tegyük az elsõ helyre. Ha bizonyos játékosoknak nem tetszik a rendszer, nem kedvelik az edzõt, vagy nincs kedvük játszani, akkor arra bátorítjuk õket, hogy fejezzék ki az érzéseiket, és nyugodtan tegyenek magasról a meccsekre."

 

"Nem fontos a címer, nem fontos a klub, nem fontosak a szurkolók, a lényeg, hogy a játékos kényelmesen érezze magát."

 

Az egykori befektetési bankár természetesen az új kereskedelmi partnerekkel kötött szerzõdéseket is megemlítette.

 

"Elöljáróban csak annyit mondhatok el, hogy piacra dobunk majd United címerrel ellátott lapvibrátort és krómozott dugattyúhengert is, de nem kell pánikolni, közkívánatra a zacskós, pirított lósörény is újra elérhetõ lesz."

 

A szokásosnál hosszabb sajtótájékoztatót Woodward a következõ bejelentéssel zárta: "Tájékoztatni szeretném a szurkolókat, hogy Louis van Gaal filozófiájához illõen, az Old Traffordon hallható induló ezentúl Mouse T – Horny címû slágere lesz."


manutdfanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!