A United a Palace ellen játssza az FA-kupa döntõt

A Manchester United a Crystal Palace ellen játssza a 2016-os Emirates FA-kupa döntõt a Wembley Stadionban, miután a Sasok kiejtették a Watford csapatát vasárnap.


A gólokat Marouane Fellaini és Anthony Martial szerezték, utóbbit a hosszabbítás utolsó perceiben, aminek köszönhetõen 2-1-re legyõzték az Everton csapatát, így pedig ismét visszatérhetnek május 21-én a Wembley-be, hogy összecsaphassanak a kupáért Alan Pardew fiaival.

 

 

A Palace lemásolta Louis van Gaal csapatának gyõzelmét, már ami a végeredményt illeti, hiszen szintén 2-1-re nyertek a Watford ellen vasárnap. A gólcsapot Bolasie indította el, õ fejjel volt eredményes egy szögletet követõen, majd a Watford ugyanezzel a módszerrel még tudott válaszolni a második félidõ elején, de Wickham eldöntötte a találkozót.

 

A United eddig négyszer találkozott a Sasokkal ebben a kiírásban, ebbõl két alkalommal meg kellett ismételni a mérkõzést, mert az elsõ meccsek döntetlennel zárultak. Az elsõ ilyen alkalom talán mindenki számára jól ismert, Alex Ferguson szerezte így elsõ trófeáját 1990-ben a Vörös Ördögökkel, miután Lee Martin góljával nyertek a Wembley-ben, öt nappal azután, hogy 3-3-as döntetlent játszottak az elsõ találkozón.

 

 

Öt évvel késõbb a csapat 2-2-es döntetlent játszott a Villa Parkban, a visszavágón pedig 2-0-ás gyõzelemmel jutottak tovább a döntõbe Gary Pallister és Steve Bruce góljaival.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!