Bruno: Jobban kell játszanunk a Palace ellen

Bár Bruno Fernandes a Manchester United kapitányaként bejutott a Ligakupa döntőjébe, egyelőre a Premier League-re összpontosít és arra, hogy három pontot szerezzenek a Crystal Palace ellen.


Az Old Trafford szombati vendége és a jelenlegi bajnoki éllovas Arsenal volt az a két együttes, amely januárban meg tudta törni a Vörös Ördögök győzelmi sorozatát, Fernandes pedig továbbra is sajnálja, hogy a Selhurst Parkban játszott 1-1-es döntetlennel elveszítettek két pontot.

 

Erik ten Hag is nehezményezte ezt a meccset a pénteki sajtótájékoztatóján, mondván: "Rossz teljesítményt nyújtottunk ott. Nem voltam elégedett a teljesítményünkkel. 90 százalékosak voltunk összpontosításban, energiában, és elvesztettünk két pont. Holnap jobban kell játszanunk."

 

Amikor Brunot ezen a héten kérdeztük a menedzser aktuális mantrájáról, azt válaszolta: "Az üzenet jelenleg arról szól, hogy koncentráljunk a Crystal Palace-ra, mert elég kemény meccs lesz."
 

"Nem dőlhetünk hátra, nem kapcsolhatunk ki, mert tudjuk, milyen nehéz a Premier League-ben játszani."


"Tudjuk, milyen nehéz a Ligakupában, az FA-kupában, vagy az Európa-ligában – a Barcelona ellen – is játszani."

 

"A Crystal Palace-ra kell koncentrálnunk, mert idegenben nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, így most rajtunk áll, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk."

 

Ami a hónap végén ránk váró döntőt illeti egyértelmű, hogy Fernandes ebben is osztja Ten Hag álláspontját – ez csak akkor fog igazán számítani, ha a United végül felemelheti a Ligakupát.

 

"A döntőkkel kapcsolatban nyilvánvalóan csodálatos érzés odajutni, de ha nem nyered meg, az mindig nehéz" – mondta Bruno egy exkluzív interjúban, amelyet jövő héten nézhetünk meg.

 

"Azt szoktam mondani Portugáliában: „nem játszol döntőt, hanem megnyered a döntőt”. Nyilvánvaló, hogy ebben a klubban ez az, amit az emberek elvárnak tőled."

 

"Valahányszor a döntőre gondolunk, még magasabb mentalitással kell legyünk, mint korábban, az előző meccseken. Ez egy olyan mérkőzés, amely igazán nagy lökést adhat nekünk a szezon hátralévő részére."
 

Most egyel több játékos van a csapatban, aki segíthet ebben, miután ezen a héten Marcel Sabitzer érkezett kölcsönbe a Bayern Münchentől.

 

 

Fernandes jól képzett ahhoz, hogy nyilatkozzon az új játékos tulajdonságairól, mivel a pálya hasonló területén játszik, de az osztrák válogatott ellen szerzett tapasztalata miatt is, a United ugyanis már kétszer megmérkőzött az RB Leipziggel 2020/21-ben.

 

"Igen, az emlékeim arról a Lipcsei idegenbeli meccsről nem jók, mert kiejtettek minket a Bajnokok Ligájából, de ő egy jó játékos, egy nagyon jó középpályás" – mondta Bruno újságíróknak a Nottingham Forest elleni szerdai győzelem után.

 

"Jól lő a tizenhatoson kívülről, remek gólokat tud szerezni" – tette hozzá Fernandes, folytatva értékelését.

 

"Több lehetőséget ad nekünk a középpályán, amíg Christian Eriksen sérült. Ő egy újabb játékos, aki megnehezíti mindenki másnak a csapatba kerülést."

 

"Tudjuk, hogy sokat ér a helyünk a csapatban és van még valaki, aki harcol ezért a pozícióért, így mindannyiunknak a legjobbat kell nyújtanunk. Ebbe beletartozik mindenki, aki szerdán a középpályán kezdett – én, Casemiro és Fred."

 

"Nagyon örülünk neki, és úgy gondoljuk, hogy segíthet nekünk. Szerintem teljesen fitt, játékban van, szóval remélhetőleg sokat fog segíteni nekünk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!