Visszhang: Rizó Attila

A Manchesterben élõ Rizó Attila szerint szervezetten ürítették ki a stadiont, mielõtt törölték a Manchester United és Bournemouth angol bajnoki mérkõzését.


Mint utólag kiderült: egy ottfelejtett kiképzõeszköz miatt napolták el a találkozót. A bombának látszott tárgyat a hadsereg tûzszerészei felrobbantották, a rendõrség pedig késõbb közleményt adott ki, hogy nem bombáról, hanem egy arra nagyon hasonlító kiképzõeszközrõl volt szó, amelyet egy robbanószer-keresõ kutyák kiképzésével foglalkozó cég felejtett a stadionban.

 

Rizó Attila az utóbbi két szezonban minden hazai Manchester United mérkõzést a helyszínrõl szurkolt végig. Húsz perccel a kezdõsípszó elõtt ezúttal is tûkön ülve várta, hogy kedvenc futballistái kifussanak az Old Trafford gyepére.

 

„Vasárnap délután is 20 perccel a mérkõzés kezdete elõtt érkeztem meg, majd foglaltam el a helyem a nézõtéren. A kapu mögötti szektor -ahol én voltam-, ugyanúgy kezdett megtelni, mint máskor. Nem tûnt fel semmi, csupán arra lettem figyelmes, hogy két másik lelátó is teljesen üres. Éreztem, hogy valami nem stimmel” – hangsúlyozta a Manchesterben élõ magyar szurkoló.

 

 

Hozzátette, amikor megérkezett az Old Trafford elé, semmi elõjele nem volt a percekkel késõbbi eseménysorozatnak. A magyar idõ szerint 16 órakor kezdõdõ angol bajnoki meccs elõtt 15-20 minutummal azonban kezdetét vette a labdarúgó-stadion kiürítése.

„A klub munkatársai figyelmeztették az embereket, hogy hagyják el a létesítményt, aztán az összes szurkolót kivezették a stadionból. Le kell szögeznem, rendkívül szervezetten zajlott le az evakuálás. Pánik hangulatról szó sem volt” – jegyezte meg Attila a honlapunknak.

 

A ManUtdFanatics.hu-nak kiemelte, nagy csalódásként élte meg az elmaradt összecsapás hírét. Együttérzését fejezte ki azon szurkolók iránt, akik csak erre a meccsre jöttek el.

 

„Találkoztam egy amerikai sráccal, aki csak erre a találkozóra jött ide, de a történtek miatt már haza is utazott. Rossz érzés volt látni a csalódottságát. Hétfõn kaptam e-mailt a klubtól, hogy a jegy árát visszautalják és a keddre elhalasztott meccset ingyen tekinthetik meg ezek az emberek” – zárta mondandóját Rizó Attila.

 

A Manchester United és a Bournemouth mérkõzését ma 21 órától pótolják az Old Traffordon, amelyet a DIGI Sport 3 csatorna élõben közvetít.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!