FA-kupa döntõ: Crystal Palace - Manchester United

Szombaton rendezik az FA-kupa döntõjét, mely találkozón a Crystal Palace csapata a Manchester Uniteddel mérkõzik meg. Az eseményt a szerkesztõség a szurkolókkal közösen, a Jégkertben tekinti meg.


A Vörös Ördögök számára különösen fontos kell legyen a találkozó, mivel az utóbbi idõben mutatott teljesítményre némiképp gyógyírként szolgálhatna a szurkolók számára, ha Louis van Gaal csapata emelhetné magasba a trófeát.

 

Az utolsó bajnoki mérkõzésen a holland menedzser néhány játékosát pihentetni is tudta, így reményeink szerint a lehetõ legerõsebb kerettel tud a United felállni a Palace ellen. Érdekesség, hogy az edzõ nem nevezte a 18 fõs keretbe Borthwick-Jacksont és Memphis Depayt sem. A holland tehetségrõl egyébként is felröppentek a pletykák, hogy a nyár folyamán távozik, miután a holland mester nem igazán számolt vele, illetve mikor bevetésre került nem igazán váltotta be a hozzá fûzött reményeket, pedig ettõl eltekintve a fiatal játékosban nagy potenciál rejlik.

 

A United Londonba elutazott kerete:

De Gea, Romero, Rojo, Smalling, Jones, Blind, Darmian, Valencia, Young, Fellaini, Schneiderlin, Carrick, Lingard, Rooney, Rashford, Martial, Mata, Herrera

 

Érdekességek:

  • Wayne Rooney és Michael Carrick gyûjteményébõl az FA-kupa még hiányzik, a United jelenlegi keretébõl csupán Juan Mata nyerte meg még 2012-ben a Chelsea-vel.
  • A csapatok eddig két alkalommal találkoztak az FA-kupa történetében, 1990-ben és 1995-ben. Mindkét alkalommal újra játszották a mérkõzést, mivel az elsõ találkozó döntetlennel zárult. Az újrajátszott mérkõzéseket egyaránt a United nyerte meg.
  • Ha a Palace nyerné meg a kupát, akkor õk lennének az FA-kupa történetében a 44. csapat, aki magasba emelhette a trófeát.
  • A Palace 5 mérkõzést játszott az FA-kupa idei kiírásában és ezeken a találkozókon csupán három gólt kaptak.
  • A United 2007 óta nem szerepelt FA-kupa döntõben. Amennyiben most a Vörös Ördögök gyõznek úgy beérik a rekorder Arsenalt. Az ágyúsok 12 alkalommal nyerték meg a trófeát.
  • Ha a United gyõz a Palace ellen az lenne Louis van Gaal elsõ kupája a Vörös Ördögök menedzsereként.
  • Marcus Rashford lehet minden idõk második legfiatalabb gólszerzõje az FA-kupák történetében 18 év 203 nappal amennyiben a döntõben betalál a Palace kapujába.

 

Egymás elleni statisztika:

Örökmérleg: 48 mérkõzés - 31 United gyõzelem, 10 döntetlen, 7 Palace siker - gólarány: 88/43 a United javára

FA-kupa: 4 mérkõzés - 2 United gyõzelem, 2 döntetlen - gólarány: 8/5 a United javára

 

A csapatok legjobb góllövõi az FA-kupában:

Palace: 2 gól: Zaha; 1 gól: Bolasie, Cabaye, Wickham, Ward, Campbell, Kelly

United: 2 gól: Martial; 1 gól: Rooney, Mata, Depay, Smalling

 

FA-kupa, döntõ

Crystal Palace - Manchester United

Wembley, 2016.05.21. 18:30

 

A United várható kezdõcsapata:

De Gea, Rojo, Jones, Smalling, Darmian, Schneiderlin, Carrick, Rooney(c), Fellaini, Mata, Martial

 

A mérkõzés játékvezetõje: Mark Clattenburg

 

Fanatics tipp: 0-2

 

A mérkõzést élõben követheted a Fanatics TV stremajein, illetve a Sport 2 csatornán.

 

Szurkolj velünk együtt, közösen a Jégkertben, ahol holnap délután a ManUtdFanatics szerkesztõsége szeretettel vár minden Fanatikust. Remek környezet, jó társaság, finom italok és ételek!!! Gyertek, legyünk minél többen!!!


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!