Vörös Ördögök az Európa-bajnokságon

Hamarosan kezdõdik az Európa-bajnokság, melyen tíz United játékos is szerepelni fog hazája válogatottjában.


 

Marcus Rashford (Anglia):

Csupán 96 napja volt, hogy a United akadémiájának tehetséges támadója debütált a felnõtt csapatban a Midjylland elleni mérkõzésen, tegnap pedig Roy Hodgson a 23 fõs utazó keretbe nevezte az ifjú Vörös Ördögöt, aki így képviselheti hazáját a kontinens viadalon. A nagy hír azután jött, hogy egy nappal korábban a United szerzõdést hosszabbított támadójával, aki az ausztrálok elleni 2-1-re megnyert barátságos mérkõzésen is betalált, rögtön a mérkõzés elején, valamint a meccs legjobbjának is megválasztották. Roy Hodgson a következõket mondta: "A fiú hatalmas tehetség és aki ismer engem, az tudja, hogy szeretek lehetõséget adni a fiatal játékosoknak is."

 

Bastian Schweinsteiger (Németország):

A németek csapatkapitánya felépült és meg is kapja a lehetõséget a válogatott szövetségi kapitányától, hogy képviselje hazáját a 2016-os Európa-bajnokságon. Bastian még márciusban sérült meg a válogatottban, a szezon hátralévõ részében már nem is lépett pályára csapatában. A játékos a következõt nyilatkozta: "Jól vagyok és készen állok a visszatérésre. Minden nap egyre jobb formába kerülök. 2014-ben a Világbajnokságon rosszabb volt a helyzet, de mire kell, készen fogok állni. Terészetesen egy sérülés mindig hátráltatja az embert, de nem ismerem azt a kifejezést, hogy feladni valamit. Megteszek mindent, ami szükséges, ha kell naponta három alkalommal is edzek."

 

Anthony Martial (Franciaország):

Ahogy az várható volt, a Vörös Ördögök gólkirálya szintén meghívót kapott hazája válogatottjába. Martial hivatalos Twitter oldalán hangot is adott boldogságának: "Nagyon boldog vagyok, hogy részt vehetek az Európa-bajnokságon Franciaország csapatával." Martial hétfõn fájdalomra panaszkodott, így nem szerepelt Kamerun ellen, de a válogatott szövetségi kapitánya megerõsítette, hogy nincs kétsége afelõl, hogy Martial szerepelni tud a kontinens viadalon. A franciákra kezdésként Románia, Albánia és Svájc vár a csoportkörben.

 

Paddy McNair (Észak-Írország):

A fiatal játékos szerepelt a fehéroroszok ellen 3-0-ra megnyert barátságos mérkõzésen hazája válogatottjában, a találkozó elõtt pedig nyilatkozott is a médiának: "Eltelt a szezon, melyben sajnos nem játszottam annyit, amennyit szerettem volna. Tíz mérkõzésen kaptam szerepet, de ebben néhány sérülés is közre játszott. Alig várom, hogy nekivágjak a következõ szezonnak. Kértem januárban, hogy a menedzser engedjen el kölcsönbe, de azt akarta, hogy maradjak. Lehetõségeket is kaptam tõle, amiért mindig hálás leszek neki."

 

Matteo Darmian (Olaszország):

A hátvéd szintén nevezve lett a válogatottba, miután annak szövetségi kapitánya meggyõzõdött arról, hogy a játékos egészséges és korábbi bokasérülése már a múlté. A hátvéd 21 alkalommal szerepelt eddig a válogatottban és minden selejtezõn játszott. Októberben pedig Azerbajdzsán ellen gyõztes gólt is szerzett. Ami a beválogatást igazolja, hogy az utolsó 10 válogatottbeli mérkõzésen végig pályán volt.

 

Wayne Rooney (Anglia):

Természetesen a United csapatkapitánya sem maradhatott ki a válogatott utazó keretébõl, aki nagy részt vállalt az angolok fantasztikus menetelésében a selejtezõk során. A játékos tapasztalatai nagyban segíthetik az angolokat, hogy végre elhódítsák a hõn áhított trófeát.

 

David de Gea (Spanyolország):

A United év játékosa is ott lesz a kontinens viadalon, mivel Vicente del Bosque õt is nevezte a válogatott kapusai közé. Ami meglepetés volt, hogy honfitársa, Juan Mata kimaradt a keretbõl, illetve érdekes kérdés lehet még, hogy továbbra is Casillas lesz az elsõ számú kapus? Mata kihagyásáról a szövetségi kapitány a következõt mondta: "Fájdalmas döntés volt, de nagy volt a verseny a válogatottba kerülésért. A megérzéseimre hallgattam."

 

Chris Smalling (Anglia):

A szezonbeli mesés teljesítmény jutalma a nevezés. A védõ minden bizonnyal alapember lehet a kontinens tornán, mivel Hodgson a Fulhamnél töltött idõ óta remekül ismeri az angol játékost.

 

Marouane Fellaini (Belgium):

Egyike azon négy középsõ középpályásnak, akit a belga szövetségi kapitány nevezett a tornára. Klubcsapatbeli honfitársa, Adnan Januzaj azonban nem szerepel a nevezett játékosok között.

 

Morgan Schneiderlin (Franciaország):

A United franciája az utolsó pillanatban került be a válogatott utazó keretébe, miután sajnálatos módon Diarra nem fog felépülni az orvosi stáb szerint.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!