Beharangozó: Bournemouth - Manchester United

Szombaton végre kezdetét veszi az angol bajnokság soron következõ szezonja, vasárnap pedig a Bournemouth csapata ellen a Vörös Ördögök is megkezdik a bajnoki versenyfutást.


Bizton állíthatom, hogy az elmúlt években, bár mindig vártam egy-egy bajnoki szezont, talán a 2016/17-es bajnokság rajtja az, ami miatt leginkább izgatott vagyok. Bár feltételezem, hogy nem csak én vagyok így ezzel. Csapatunk háza táján zajlott az élet egész nyáron, hiszen a Vörös Ördögök új menedzserrel és megerõsödött kerettel vágnak neki a Premier League küzdelmeibe. Ibra, Mkhitaryan, Bailly, Pogba...úgy gondolom, hogy évek óta nem sikerült ilyen szintû, minõségi játékosokat a klubhoz csábítani. Minden adott egy izgalmas és sikeres szezonhoz.

 

A United a bajnoskágot idegenben kezdi meg, mintha a sorsolásnál már elõre tudták volna, hogy Pogba egy mérkõzést ki kell hagyjon eltiltás miatt, így azonban majd hazai közönség elõtt léphet pályára a bajnokság második fordulójában. Mellette még Smalling fog hiányozni a csapatból eltiltás miatt a vasárnapi találkozón. Jose Mourinho pedig pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a keretbõl mindenki egészséges és bevetésre készen várják a kezdõ sípszót.

 

Akik hiányozhatnak:

Bournemouth: Cargill, Hyndman, Stanislas, Mings

United: Smalling, Pogba

 

Érdekességek:

  • A Bournemouth utolsó négy hazai pályán játszott United elleni találkozóján veretlen maradt. A csapat mérlege két gyõzelem és két döntetlen. Utolsó vendégszereplése alkalmával a United 2-1-es vereséget szenvedett.
  • A Bournemouth az elõzõ szezonban négy alkalommal lépett pályára vasárnap, mind a négy találkozón vereséget szenvedtek.
  • A United 15 szezonnyitó mérkõzését megnyerte eddig a 24-bõl, melyeket a Premier Leagueben rendeztek. Öt alkalommal azonban vereséget szenvedtek a bajnoki nyitányon és ebbõl az öt alkalomból négyszer idegenben léptek pályára a Vörös Ördögök.
  • Jose Mourinho eddig hét alkalommal irányított angol csapatot bajnoki nyitómérkõzésen és hat alkalommal gyõztesen is hagyta el a pályát és csupán egy alkalommal tudtak a portugál szakember csapata ellen döntetlent elérni.
  • Wayne Rooney eddig hat találatot jegyez a bajnoki rajtok alkalmával. Jelenleg nincs másik játékos a Premier Leagueban, aki ugyanezt elmondhatná magáról.

 

Egymás elleni statisztika:

Örökmérleg: 10 mérkõzés - 6 United gyõzelem, 2 döntetlen, 2 Bournemouth siker - gólarány: 21/9 a United javára

Premier League: 2 mérkõzés - 1 United gyõzelem, 1 Bournemouth gyõzelem - gólarány: 4/3 a United javára

 

Premier League, 1. forduló

Bournemouth - Manchester United

Vitality Stadium, 2016.08.14. 14:30

 

A mérkõzés játékvezetõje: Andre Marriner

 

A United várható kezdõcsapata:

De Gea, Shaw, Blind, Bailly, Valencia, Schneiderlin, Herrera, Martial, Rooney(c), Lingard, Ibrahimovic

 

Fanatics tipp: 1-2

 

A mérkõzést élõben közvetíti a Fanatics TV és a Spíler Tv!!!

 

FIGYELEM!!!

 

Szerkesztõségünk szeretett volna egy kis segítséget adni a közvetítési jogok miatt kialakult helyzetre való tekintettel, így a következõ linkre kattintva bízunk benne, hogy a leírtakat követve mindannyian élvezni tudjátok kedvenceink elsõ idei mérkõzését. Részletekért kattints ide...


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!