Beharangozó: Manchester United - Southampton

Az új idényben bekövetkezett változások miatt a Premier League szerelmesei már péntek este is élvezhetik az angol pontvadászatot. Ennek köszönhetõen pedig a Vörös Ördögök mérkõzését már holnap megtekinthetik a United szurkolói.


Több szempontból is izgalmasnak ígérkezik a United péntek esti Southampton elleni találkozója. Egyrészt ez lesz Jose Mourinho elsõ hazai tétmérkõzése a Uniteddel, másrészt végre bemutatkozhat a csapat régi új játékosa Paul Pogba, akit minden bizonnyal hatalmas ováció fog fogadni pályára lépésekor az Álmok Színházában. Az elsõ fordulóban látott teljesítmény alapján pedig minden oka megvan a szurkolóknak arra, hogy bizakodhassanak egy hazai gyõzelemben a Szentek ellen.

 

Szalai Attila rajza

 

A péntek esti találkozónak további érdekessége lehet, hogy az elmúlt két szezonban a hazai pályán játszó csapat vereséget szenvedett. Így pláne fontos lehet a portugál menedzser számára, hogy egy Soton felett aratott hazai gyõzelemmel örvendeztesse meg az Old Trafford közönségét. Ehhez minden feltétel adott, hiszen csütörtöki sajtótájékoztatóján Mourinho elmondta, hogy továbbra is mindenki egészséges a csapatban, Lingard felépült sérülésébõl, illetve Pogba és Smalling is elég fitt ahhoz, hogy játszhassanak. A Szenteknek sem áll rosszul a szénájuk, hiszen csak Bertrand és Gardos bajlódik térdsérüléssel a csapatból, rajtuk kívül mindenki bevethetõ. 

 

Ha az elõzõ forduló eredményeit nézzük akkor is a United játékosai várhatják magabiztosabban a találkozót, hiszen idegenben 3-1 arányban legyõzték a Bournemouth csapatát, míg a Szentek hazai pályán játszottak döntetlent a Watford ellen úgy, hogy nekik kellett küzdeni még az egyenlítésért is.

 

Érdekességek:

  • A Szentek utolsó két Old Traffordon tett látogatásuk alkalmával egyaránt 0-1 arányban legyõzték a Vörös Ördögöket.
  • A Vörös Ördögök 2016. január 23. óta veretlenek hazai pályán (8 Gy, 3 D) és utóljára pont a Soton tudta õket megverni az Álmok Színházában.
  • A United mindössze kilenc gólt kapott hazai pályán az elõzõ szezonban, ezzel a legjobbnak számítanak a tavalyi pontvadászat élmezõnyében.
  • Zlatan Ibrahimovic eddig négy különbözõ ország bajnokságában szerzett gólt az elsõ mérkõzésén.
  • A Szentek idegenben a tavalyi szezonban során 19 gólt kaptak, ezzel második helyen állnak a Leicester mögött. A Rókák kapuját csak 18 alkalommal tudták bevenni az ellenfelek az idegenbeli találkozókon.
  • A Szentek 15 fejesgólt szereztek az elõzõ szezonban.
  • A Soton két legjobb gólvágója a tavalyi szezonban Graziano Pelle és Sadio Mané volt, ám mindketten távoztak a csapattól a nyári átigazolási szezon során.

 

Egymás elleni mérleg:

Örökmérleg: 118 találkozó - 61 United gyõzelem, 30 döntetlen, 27 Soton siker - gólarány: 204/133 a United javára

Premier League: 34 találkozó - 23 United gyõzelem, 4 döntetlen, 7 Soton siker - gólarány: 73/41 a United javára

 

Legutóbbi öt bajnoki találkozó eredménye:

United - Soton: 0-1 (2016.01.23.)

Soton - United: 2-3 (2015.09.20.)

United - Soton: 0-1 (2015.01.11.)

Soton - United: 1-2 (2014.12.08.)

Soton - United: 1-1 (2014.05.11.)

 

A csapatok góllövõi az elsõ forduló után:

United: Mata, Rooney, Ibrahimovic - 1 gól

Soton: Redmond - 1 gól

 

Premier League, 2. forduló

Manchester United (1.) - Southampton (11.)

Old Trafford, 2016.08.19. 21:00

 

A mérkõzést élõben közvetíti a Fanatics TV és a Spíler TV!!!

 

A United várható kezdõcsapata:

De Gea, Shaw, Bailly, Smalling, Valencia, Schneiderlin, Martial, Pogba, Mkhitaryan, Rooney(c), Ibra

 

A mérkõzés játékvezetõje: Anthony Taylor

 

Fanatics tipp: 3-0

 

Ha a Spíler Tv még nem elérhetõ szolgáltatódnál és nem szeretnél lemaradni kedvenceid mérkõzésérõl, akkor ide kattintva tájékozódhatsz a Fanatics TV nyújtotta lehetõségekrõl.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!