Isten éltesse Sir Bobby Charltont!

Isten éltesse a Manchester United gólrekorderét, Sir Bobby Charltont, aki 79 évvel ezelõtt, 1937. október 11-én látta meg a napvilágot.


Mi teszi õt oly különlegessé? Hol is kezdjük? 60 éves kapcsolata során a Uniteddel Sir Bobby nagyon sok tulajdonságával hatott úgy a Unitedre, hogy ma világhírû klub lehessen. Klasszisa és méltósága megnyilvánul a müncheni legenda Manchester városához és a Unitedhez való ragaszkodásában, elkötelezettségében. Charlton képessége, hûsége és hosszú ideig tartó szolgálata elévülhetetlen érdemeket képeznek a United újjáépülésében, mely 1968-ban Bajnokok Európa Kupája sikerben tornyosodott ki - valamint Angliával a világbajnoki címet is el tudta hódítani -, teljes mértékben igazolják, hogy õ a futballvilág egyik legünnepeltebb alakja.

A dicsõség megkoronázása: A United számára megnyerni az 1968-as BEK döntõt nagyon érzelemteljes esemény volt. Sir Bobby, aki a mérkõzésen két gólt is szerzett, így írt errõl önéletrajzi könyvében, a 'My Manchester United Years'-ben: "Bárki, aki rápillantott a történelmünkre, tudta, hogy egyetlen klub sem érez nagyobb motivációt a BEK elhódításáért... München emléke, és a küldetésünk azokért, akik elhunytak, az volt, hogy utolsó határainkat feszegetve játsszunk értük. Emlékszem, mit jelentett átölelni Bill Faulkes-t a végsõ sípszó után, aki szintén ott volt a havas kifutópályán, és látta Sir Matt Busby-t a padlón, és csapatát, a barátainkat megsemmisülve."

 

 

 


Õ mondta: "Matt Busby mindig azt mondta nekünk, hogy a labdarúgás több, mint játék. Megvan az az ereje, hogy boldogságot fecskendezzen az emberekbe. Ez a hit hozta a dicsõdéget az életébe - és a törhetetlen büszkeséget számomra, hogy részese lehettem. Õ volt a Manchester United, és én mindig is szeretem azt hinni, hogy én is."

Õk mondták: "Boldog 79. születésnapot @SirBobby. Erre az emberre a szó minden pozitív értelmében illik a LEGENDA szó. #Inspiráció#Legenda#SirBobby." - írta Rio Ferdinand a twitterén.

A tények: Charlton 249 gólt szerzett 758 találkozója során a Unitedben, és több évtizedekig tartotta a pályáralépés és a szerzett gólok rekordját. Giggs ugyan 2008-ban megelõzte a pályáralépések számában, azonban a gólok tekintetében még a mai napig õ a rekordtartó, ami egy olyan játékos számára, aki karrierje javát a középpályán töltötte, kivételes. Wayne Rooney 2015-ben megdöntötte az angol válogatottnál fennálló, 49 gólos rekordját és csak négy gólra van attól, hogy ezt a Unitedben is megtegye.

Valami, amit nem tudsz: "Charlton egyetlen szezonban szerzett legtöbb gólja 29 volt, melyet az 1958/59-es idényben ért el, mely évben 39 mérkõzésen szerepelt. 20-at vagy annál többet szerzett az 1959/60, 1960/61 és 1967/68-as szezonokban is.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!