Gary Neville a WHU elleni meccset elemezte

Gary Neville szerint José Mourinho taktikai húzásai segítették a Manchester Unitedet ahhoz, hogy legyõzze a Kalapácsosokat.


Miután 0:0 volt az állás a West Ham United elleni mérkõzés félidejében úgy, hogy az ellenfél 10 emberre fogyatkozott, José Mourinho behozta Juan Matát, majd nem sokkal utána Marcus Rashfordot is. Ezek a lépések döntõnek bizonyultak a végsõ gyõzelem megszerzésében. Mata vezetõ gólját Rashford nagyszerû elõkészítése elõzte meg, akit utólag a meccs emberének választottak, s ebben a gyõzelemben Gary Neville szerint elévülhetetlen érdemei voltak José Mourinhónak.

 

"A közvélemény 2-3 hónappal ezelõtt azt harsogta, hogy José Mourinho elveszítette a varázsát, valamint hogy nincsenek már meg azok a taktikai húzásai a meccseken, amik régen jellemezték, ám ezen a találkozón bebizonyosodott ennek az ellenkezõje" - nyilatkozta Neville.

 

"Õ egy nagyszerû edzõ. Az a taktika - amivel Rashfordot felküldte a pályára - volt a legjobb, ahogyan dönthetett. Beküldte õt a balszélre gyakorlatilag vonal szélsõt játszatva vele, amely elég nagy fejtörést okozott az ellenfélnek."

 

"Ez egy õsrégi szabály, hogy amikor 10 ember ellen játszol, annyira ki kell szélesíteni a pályát, amennyire csak tudod, Lingard és Mkhitaryan ehhez túlságosan mélyen és bent játszottak."

 

"Viszont amikor Rashford bejött, egybõl kiment teljesen az oldalvonalig és onnan tört be, s ez tette a meccset nagyon nehézzé az ellenfélnek. Rashford behozatala nagyban befolyásolni tudta a meccset."

 

"Rendkívûl sok gólhelyzetet teremtett a csapatnak, õ volt az, aki megteremtette azt a döntõ jelentõségû helyzetet, amit Mata gólra váltott és azt gondolom, a csereként beszálló játékosok remekül teljesítettek ezen a napon."

 

 

"Az a taktikai húzás, miszerint Carricket hátravonta Mourinho a védelembe, kifizetõdött az elsõ gólnál, hiszen õ adott egy mélységi passzt Rashfordnak ki a szélre, aki aztán gólpasszt adott Matának."

 

A United így már zsinórban a 6. sikerét könyvelhette el, s így már tényleg csak pár pontra van attól, hogy odaérjen a Top 4-be. Megkérdezvén Gary-t arról, hogy mit gondol a Chelsea 10 pontos elõnyérõl, amely lehet, hogy túl nagy ahhoz, hogy harcoljon a United a bajnoki címért azt mondta: "Valószínûleg nem foglalkoznak vele, hisz rengeteg dolog van, amit meg kell csinálniuk, mert a következõ bajnoki mérkõzés a Liverpool ellen nagyon nagy jelentõséggel fog bírni. Úgy gondolom, az a mérkõzés fogja meghatározni azt, hogy a Manchester United hol fog állni a bajnokság hátralevõ részében."

 

"Szerintem, ha nyerni tudnának azon a meccsen, mindenki sokkal veszélyesebb ellenfélként tekintene rájuk. Jó formában vannak, egyre jobbá válnak, jobbá, mint amilyenek a szezon eddigi részében voltak."

 

"A csapat egyre jobb, egyre nagyobb az önbizalmuk, s így az egyéniségek is jobban kirajzolódnak, ami meg a legutóbbi két meccset illeti, látszott rajtuk ahogy elkezdték a meccset, hogy nagyobb gólaránnyal akarnak nyerni, mint ahogyan szoktak. 

 

"A csapat nem játszott jól ma és nem tudták nyújtani a legjobbjukat a Middlesbrough ellen sem, de mégis megnyerték mind a két mérkõzést."

 


skysports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!