Jones: Meg kell becsülnünk Rooney-t

Wayne Rooney nagy értéke a Manchester Unitednek, Angliának és a labdarúgásnak is, mondta el Phil Jones miután a Reading elleni FA-kupa meccsen a kapitány beállította Sir Bobby Charlton régóta élõ gólrekordját.


Rooney még 2004-ben az emlékezetes, Fenerbahce elleni mesterhármassal kezdte a gólgyártást a Vörös Ördögök színeiben. 13 évvel késõbb a szombati Reading elleni FA-kupa meccsen már a 249. gólját szerezte, így a 31 éves kapitánynak már csak egyre van szüksége ahhoz, hogy felállítsa saját rekordját.

 

A szombati meccsen Rojo-t váltó Jones a gyõzelmet követõen mondta el riportereknek, mit gondol Rooneyról és a beállított rekordról.

 

Elõször is Phil, mit gondolsz arról, hogy Wayne beállította Sir Bobby rekordját?

Ez hatalmas eredmény. Mind szorítottunk neki, hogy sikerüljön megdöntenie ezt a rekordot, amihez már csak egy gólra van szüksége, amit bizonyosan meg is fog szerezni. Fantasztikus egyénisége õ nem csak a Manchester Unitednek és Angliának, de általában a labdarúgásnak is: egy igazi példakép, akire felnéznek az emberek, szóval gratulálok neki.

 

A 2004-es Fenerbahce elleni mesterhármassal kezdõdött – emlékszel rá?

Ez még azelõtt volt, hogy én ideigazoltam volna, de emlékszem rá. Arra is emlékszem, hogy otthon a TV-ben néztem amint még az Everton színeiben gólt rúgott az Arsenalnak [az elsõ PL-gólját, 2002 októberében]. Jó 27 méterrõl vágta be David Seamannek, a kapufa segítségével. Mindenki tudja, hogy egy különleges játékos. Ugyan az utóbbi idõben érik kritikák, de fenomenális játékos, már hosszú évek óta. Örülnünk kell annak, hogy itt van, mert nem lesz ez így örökké.

 

Mit gondolsz, jobban értékelik majd miután visszavonul?

Igen, de addig kell megbecsülnünk, amíg még itt van. Nagyszerû játékos, aki rengeteget tett a klubjáért és az országáért, no meg a fociért általában. Egy világszínvonalú játékos, akire mindenki felnéz és a történelem lapjaira fog kerülni.

 

 

 

 

Mennyire fontos a személye a pályán kívül, az öltözõben és az edzéseken?

Mindenkit tud kezelni, tudja kinek kell megveregetni a vállát, vagy kivel kell beszélgetni. Mióta megérkeztem a klubhoz, nagyszerûen bánt velem. Nem csak a pályán, azon kívül is nagyon jó srác. A lehetõ legnormálisabb figura, aki igazán alázatra nevel.

 

Ezek szerint jól tudja kezelni a hírnevet és vagyont?

Én nem ismertem 17 éves korában, de úgy képzelem hogy semmit sem változott az akkori énjéhez képest. Rendkívül profi módon áll a focihoz, nagyon komolyan veszi, és minden elismerésem neki, mert 31 évesen is csak megy elõre, még mindig a legjobb akar lenni és gólokat akar szerezni. Mindenkinek erre kell törekednie.

 

Személyes ügyekben is lehet rá számítani?

Igen, õ ilyen srác. Mindenki tudja, hogy bármivel hozzá lehet fordulni. Az olyanok, mint õ és Michael Carrick azok, akikre mindenki felnéz az öltözõben. Mind büszkék vagyunk Wayne-re.

 

Jól kijön a fiatalabb játékosokkal is?

Igen, mindenkivel. Nagyon jó srác. Tudjuk róla, hogy ha kell, lehet vele beszélni, nem kell tartani tõle. Nem viszi túlzásba saját magát, csak egy átlagos srác aki imádja a focit, és ezért minden tiszteletem az övé.

 

Mennyire fontos szerepet játszik Wayne és Michael Carrick a pályán kívül, így, hogy már kevesebbet játszanak?

Õk ketten nagyon fontosak az öltözõben. Most még magától értetõdõnek gondoljuk, hogy itt vannak, de késõbb, mikor már nem lesznek itt, visszanézve eszünkbe jut majd: “jól jönnének most”. Úgyhogy hálásnak kell lennünk azért, hogy most velünk vannak.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!