Hivatalos: Jones 12 év után távozik a Unitedtől

Phil Jones szerződése lejártával a nyáron távozik a Manchester Unitedtől.


A középhátvéd 2011-ben, a Blackburn Rovers együttesétől érkezett az Old Traffordra, a következő szezonban (2012/13) pedig bajnokságot nyert a csapattal Sir Alex Ferguson utolsó menedzseri idényében.

 

A 27-szeres angol válogatott játékos a Vörös Ördögök mezét 229 alkalommal ölthette magára, amelyeken hat alkalommal volt eredményes.

 

Utoljára az előző szezon végén, a Brentford 3-0-s legyőzésekor, Juan Mata cseréjeként lépett pályára, ugyanis bár mindent megtett a maga részéről azért, hogy megfelelő erőnléti állapotba kerüljön, a 2022/23-as szezont teljes egészében kihagyni kényszerült.

 

Frusztráló időszak volt ez Jones számára, aki immáron a jövőbe és karriere új fejezetére tekint, míg a családjának és a klub szurkolóinak hihetetlenül hálás a támogatásért, amelyet a megpróbáltatásokkal teli elmúlt évek alatt nyújtottak számára.

 

 

A klubmédiának adott hosszú interjúja során Phil erről így nyilatkozott:

"Nagyon nehéz volt az elmúlt néhány év. Kár lenne tagadni. Nem bújhatok el előle. A családom kulcsszerepet játszott abban, hogy segített a megfelelő úton tartani és fenntartani a fókuszomat annak érdekében, hogy újra megfelelő erőnléti állapotban lehessek és játszhassak."

 

"És tudjátok, nagyon hiányzott a futball. Tényleg. Úgy nőttem fel, hogy folyamatosan futballoztam, ez minden, amit akartam csinálni. Ez minden, amihez értek már elég fiatal korom óta, ez az, amit szeretek csinálni a megélhetésemért. Elég szerencsés vagyok, hogy ezt megtehettem, de sajnos nem annyit, mint amennyit szerettem volna."

 

"Fáradhatatlanul és keményen dolgoztam ezért. Szó szerint kő kövön nem maradt körülöttem ennek érdekében. Megpróbáltam visszatérni, amilyen gyorsan csak tudok, bármikor is voltam sérült az elmúlt években. Szerintem a kimagasló pillanat számomra a Wolves meccs volt [sérüléséből való visszatérése az előző szezonban], amikor visszatérhettem. Az egy olyan pillanat volt, amelyet soha nem felejtek majd el. Még most is libabőrös leszek tőle, ha rágondolok. Úgy értem, hogy annyira keményen dolgoztam azért, hogy olyan erőnléti állapotba kerüljek, hogy ezt megtehessem."

 

"Az egy nagy-nagy pillanata volt a karrieremnek, a szurkolók pedig aznap elképesztőek voltak. Az a szeretet és szenvedély, amelyet azon a mérkőzésen mutattak irányomba, szenzációs volt. Ezért pedig nem lehetek eléggé hálás nekik. Az itt töltött időszakom során mindvégig támogattak engem."

 

A csapat 4-ese most egy kis időt ad magának, hogy döntsön következő állomáshelyéről, a Unitednél pedig mindenki szeretne a lehető legtöbb szerencsét kívánni Philnek a jövőre nézve.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!