Öt kulcskérdés a Liverpool elleni derbi elõtt

A Manchester United csapata a Liverpoolt fogadja az Old Traffordon vasárnap, egy mérkõzésen, amely mindkét csapat számára a legnagyobb presztízzsel bír, a Premier League tabellája pedig rég nem volt ennyire szoros. Íme 5 fontos kérdés a derbi elõtt.


1: A szezon legnagyobb meccse
A United Liverpool elleni meccsei olyan összecsapások, amelyek nem igényelnek különösebb felhajtást, mindenki tisztában van a mérkõzés jelentõségével; mégis a két klub ötvenedik Premier League-béli találkozója különösen nagy jelentõséggel bír a hazai csapat remek formája miatt az elmúlt hetekben. A Vörös Ördögök kilenc találkozót nyertek meg zsinórban, és ami a legfontosabb, ezek közül hat a bajnokságban történt, így a különbség az elsõ öt helyezetthez képest jelentõsen csökkent. Egy esetleges gyõzelem a liverpooliak ellen, akik jelenleg csak 5 ponttal vannak a United elõtt a tabella második helyén, egyértelmûen jelezné, hogy Jose Mourinho csapata beszállt a bajnoki címért vívott versenyfutásba. Fantasztikus hangulatra lehet számítani az Álmok Színházában, mind a pályán és azon kívül is.

 

2: A gyõztes megnyerheti a bajnokságot?
Egy kérdés, ami minden szurkolót foglalkoztat. A United remek formában van az év egyik legfontosabb periódusában. Igaz, hogy a listavezetõ Chelsea nagyon elhúzott, de mindenki tisztában van a Premier League kiszámíthatatlanságával és azzal, hogy a hátralévõ 18 találkozón bármi megtörténhet. A Liverpool a jobb startjának köszönhetõen elõkelõbb helyet foglalt el a tabellán egész évben, azonban a Vörösök kisebb hullámvölgybe kerültek az utóbbi hetekben, miután hatalmas meglepetésre kikaptak a Bournemouth-tól, idegenben döntetlent játszottak a Sunderlanddel, az FA-kupában patthelyzetbe kerültek a Plymouth Argyle-al szerdán pedig kikaptak a Ligakupa elõdöntõjének elsõ felvonásán a Southamptontól. A hétvégi meccs eredménye nagy kihatással lesz mindkét csapat bajnoki reményeire.

 

 

3: Rooney megdöntheti Sir Bobby Charlton rekordját
Képzeljük el a következõt: Wayne Rooney az Old Traffordon egy Liverpool elleni gyõztes góllal lesz a Manchester United legeredményesebb játékosa. Ez az, amire a legtöbb drukker vágyik, amióta a kapitány beállította Sir Bobby Charlton hosszú ideje fennálló, 249 gólos rekordját a Reading ellen. Egy beteljesült álom lenne, pláne, ha figyelembe vesszük Rooney fiatalkori kötõdését az Evertonhoz.

 

4: Hírek csapatfronton
Zlatan Ibrahimovic betegségre hivatkozva kihagyta a Ligakupa elõdöntõjének elsõ mérkõzését a Hull City ellen, de Mourinho biztos benne, hogy a svéd csatár bevethetõ lesz vasárnap. A mester azonban két középsõ védõjét kénytelen lesz nélkülözni, ugyanis Eric Bailly az elefántcsontparti válogatottal készül az Afrikai Nemzetek Kupájára, Marcos Rojo pedig izomsérüléssel bajlódik, melyet a múlt hétvégi, Reading elleni FA-kupa mérkõzésen szenvedett el, noha utóbbi játékos talán játékra fogható lesz vasárnap. Jürgen Kloppnak is megvannak a maga hiányzói, ugyanis a szélsõ Sadio Mane Baillyhoz hasonlóan az Afrikai Nemzetek Kupáján vesz rész Szenegállal. A német szakembernek nagy segítség lehet Philippe Coutinho visszatérése, miután a brazil játékmester visszatért a csapatba a hétközi Ligakupa mérkõzésen a Southampton ellen.

 

5: Változó idõk
A két csapat egy nagyon kiélezett mérkõzésen 0-0-s döntetlent játszott az Anfield Roadon még októberben, Mourinho pedig elégedett volt azzal, ahogy csapata kontrollálta a mérkõzést és ahogy befolyásolta a hangulatot az Anfielden. De az egy másik United volt. Megváltoztak az idõk, a Vörös Ördögök pedig mostanában egy teljesen más arcukat mutatják, a játékosok jobban alkalmazkodnak az edzõ módszereihez és elvárásaihoz. Joggal várhatjuk tehát, hogy ezúttal egy teljesen más csapatot láthatunk majd kifutni az Old Trafford gyepére vasárnap, jobban fókuszálva a csapat erõsségeire és képességeire, nem pedig arra, hogy az ellenfél játékát gyengítsük. Ez itt az Old Trafford. Ez Manchester. Ez a United. Minden adott, hogy egy igazi klasszikus rangadót láthassunk.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!