Mkhitaryan a Liverpool elleni összecsapásról

Henrikh Mkhitaryan elmondta, szerinte mi kell ahhoz, hogy a vasárnapi Manchester United-Liverpool meccshez hasonló derbiken gyõzni tudjon a csapat.


A decemberben a hónap gólját szerzõ játékos szerint több összetevõ kell ahhoz, hogy az ilyen top összecsapásokból gyõztesen jöjjenek ki és alig várja, hogy a történelemkönyvek lapjaira léphessen egy remek vasárnapi teljesítménnyel.


“Mindenki a vasárnapi meccset várja” - kezdte Mkhitaryan az MUTV-nek. “Sajnos az elsõ, anfieldi meccsen nem játszhattam, de pontosan tudom mirõl szól ez a meccs. Tudom, hogy mennyire fontos, ismerem a történelmét.”


“Nem ez lesz az elsõ alkalom, hogy ilyen derbin játszok. Tudom, hogyan kell felkészülni ezekre a meccsekre. Nem számít semmi, csak hogy a csapatért és a közönségért játssz. Hozz ki magadból mindent, mert ezek a meccsek bevonulnak a történelembe. Persze mindemellett szükségünk van a három pontra is, nagyon jó kezdés lenne a következõ hónapokra.”


“Több dologról is szó van” - válaszolta arra a felvetésre, hogy nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is fárasztó lesz ez a mérkõzés.


“Nem csak a nyomás nagy, hogy mindenki keményen dolgozik ezért a meccsért. A csapatmunka, az utolsó passzok, az utolsó lövés, az elfutások, mindez együtt számít” - fogalmazott az örmény játékos.


“Nem elég egyetlen dologban fejlõdni a gyõzelemhez. Az összesben jónak kell lenni. Minden labdáért küzdeni kell, minden méter számít és mindenkinek meg kell nyernie a saját párharcát. Csak így tudjuk megnyerni a meccset” - taglalta a támadó középpályás.


Korábban Jürgen Klopp Mkhitaryan edzõje volt a Borussia Dortmundnál, így jól ismeri a Liverpool menedzserének erõsségeit.

 


“Nagyon sokat fejlõdtek tavaly óta Klopp kezei alatt” - mondta el, majd így folytatta: “Nagyon jól ismerem. Õ az egyik legnagyobb edzõ, aki képes új szintekre emelni a csapatát. Az együttese nagyon izgalmas focit játszik, ezért kiváló mérkõzésre számítok” - fogalmazott.


“Szerintem nagyon jól teljesít az új csapatával, önbizalmat ad a játékosainak és a legjobbat hozza ki belõlük. Ezt csinálja a legjobban” - zárta mondandóját Mkhitaryan.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!