Jones: Rajtunk nagyobb a nyomás, mint bárki máson

Phil Jones szerint a Manchester Unitedre nehezedõ nyomás nem összehasonlítható azzal, amit a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool vagy a Tottenham játékosai tapasztalnak.


A most 24 éves Jones 2011-ben, a Blackburn Rovers együttesétõl igazolt Manchesterbe, és bár azóta számtalanszor csak perememberként beszélhettünk róla a klubnál sérülései miatt, José Mourinho irányítása alatt kulcsfigurává avanzsált az elmúlt hetek során.

 

Az angol válogatott bekkre vasárnap nem kis feladat vár, ugyanis az õsi rivális Liverpool ellen játszanak majd az Old Traffordon, amely összecsapást már nagyon várja.

 

"Semelyik mérkõzéshez nem hasonlítható az a hangulat, ami ezeken a mérkõzéseken tapasztalható. Amikor ezek elõtt a mérkõzések elõtt állok a játékoskijáróban, tudom, hogy nem csak én, de a lelátókon ülõ majdnem 80 ezer nézõ is készen áll a csatára" - kezdte a The Timesnak.

 

A prestoni születésû Jones, aki emlékezetes módon tavaly Marcos Rojo és Michael Carrick társaságában a vendég szurkolótábor soraiban szurkolt az Anfielden, élvezi, hogy egy ilyen nagy klub része lehet.

 

"A United mára a DNS-emben van, ez az én klubom, és remélhetõleg még számtalan évig az is lesz" - tette hozzá.

 

"Amikor aláírsz a Unitedhez, automatikusan szurkolóvá válsz. Tiszteled a klub címerét és történelmét."

 

 

Elmondása szerint mindez azonban terhekkel is jár, ugyanis az elvárások is sokkal magasabbak feléjük, mint bármely más angol klubnál, vagy a Real Madridot és a Barcelonát leszámítva, a világ bármely csapatánál.

 

"Engem nem érdekel, ki igazol a Unitedhoz, mennyi pénzt költenek rájuk és mennyibe kerül a fizetésük, mert azt senki nem fogja átélni máshol, amit a Unitednél."

 

"A Real Madridnál és a Barcelonánál talán, de a United teljesen más abban a tekintetben, hogy milyen nyomás alá vagyunk helyezve minden egyes napon, de ez így is van rendjén."

 

"Nagyon magas színvonalúak az edzések. A történelmünk olyan gazdag, hogy a sikerek nem maradhatnak el, folytatnunk kell õket."

 

"Ettõl különbözünk az Arsenaltól, a Chelsea-tõl, a Liverpooltól és a Tottenhamtõl. Fantasztikus klubok, tele pénzzel és kiváló játékosokkal, de a velük szembeni elvárások és a rájuk nehezedõ nyomás nincsenek egy szinten azzal, mint ha a Unitedben játszol."

 

Ám ettõl függetlenül nem érzett félelmet, amikor megérkezett a Blackburntõl:

"Izgatott voltam annak a lehetõségétõl, hogy itt játszhatok."

 

Jones híressé vált arról, hogy folyamatos sérülések gyötrik manchesteri pályafutása alatt, õ azonban még ezekben az idõszakokban is optimista tudott maradni.

 

"Soha nem gondoltam arra, hogy vége lehet, mert a futball az életem."

 

"Túltettem magam ezeken. Mentálisan sokkal erõsebbé tett, hogy ilyen akadályokat kellett leküzdenem. Ez hiányzott leginkább korábban a játékomból. Nem a technikámmal, passzolásommal, fejelésemmel, helyezkedésemmel vagy a játék olvasásával volt problémám, hanem mentálisan nem voltam teljesen felkészült."

 

"Még ha fájdalmat vagy fáradtságot is érzek, akkor is azt mondom magamban, 'gyerünk, menj ki a pályára'. Mindig is azt élveztem, amikor ezt csinálhattam. A múltban talán ilyen helyzetekben azt mondtam volna, 'kicsit meghúzódtam, inkább nem megyek'."

 

Kilátásai a Unitednél eléggé sötétnek tûntek a nyár folyamán, miután Louis van Gaal regnálása alatt az elõzõ szezonban csak 10 alkalommal léphetett pályára, jobbára sérülések miatt.

 

 

Mourinho elsõ igazolásaként Eric Baillyval erõsítette meg a védelem tengelyét, amely poszton bevethetõként számolhatott Chris Smallinggal és Daley Blinddel is, ráadásul élénken érdeklõdött a portugál Európa-bajnok José Fonte megszerzéséért is.

 

Jones most visszaidézi elsõ beszélgetését új menedzserével.

 

"Mourinho azt mondta, 'Szentséges ég, te egészséges vagy!', mire én, 'Igen, egészséges'. Aztán röviddel ezután megütöttem a térdemet egy ütközést követõ csúnya esés után, és akkor azt gondoltam, 'Már megint itt tartunk'. Mourinho azonban kitartott mellettem. Mindig önbizalmat ad számomra."

 

Jones elmondása szerint Mourinho egyike azon három menedzsernek, akiknél eddig igazán azt érezte, hogy szükségük van rá. Korábban a Blackburn Roverst irányító Sam Allardyce, és Sir Alex Ferguson volt csak ilyen pályafutása során, utóbbi emlékezetes módon 2013-ban még azt is mondta, hogy õ lehet a United történetének valaha volt legjobb játékosa.

 

Mourinhoról ezt mondta:

"Éreztette velem, hogy a csapat része vagyok, és ha jól játszom, akkor játszani fogok. Ez pedig hosszasan így lehet."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!