Jones: A szurkolók hajtottak minket

Phil Jones dicsérõ szavakkal illette a Manchester United szurkolóit, miután a Vörös Ördögök hátrányból tudtak pontot menteni vasárnap, a Liverpool manchesteri vendégjátéka alkalmával.


Már csak 6 perc volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor a United még mindig hátrányban volt õsi riválisuk ellen, ám jött Zlatan Ibrahimovic és fejjel megszerezte a hazaiak megérdemelt egyenlítõgólját, amely aztán flúgós futamra emlékeztetõ utolsó perceket eredményezett a gyõztesgólért küzdõ mindkét csapat jóvoltából.

 

A mérkõzés hangulata még a szokásosnál is emelkedettebb volt, Phil Jones pedig úgy érzi, szurkolóik kulcsszerepet vállaltak abban, hogy vissza tudtak vágni ellenfelüknek.

 

"A szurkolók hajtottak minket" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Az egész mérkõzésen hallani lehetett õket, és még 1-0-s hátránynál is parádésak voltak. Hozzásegítettek minket az egyenlítéshez, a stadion pedig mintha felrobbant volna, amikor Ibra megszerezte a gólt."

 

Jones elárulta, a United játékstílust váltott, annak érdekében, hogy kiegyenlítsék elsõ félidõben összeszedett hátrányukat.

 

"A menedzserünk elmondta, az elsõ félidõben túlságosan a kezükre játszottunk. A második félidõben látható volt, hogy sokkal direktebbek voltunk, amivel nehezen is birkóztak meg, különösen gondolok itt most Ibrára."

 

"A második félidõ kezdetét jelzõ sípszótól kezdve olyanná vált a meccs, mintha nem futball, hanem kosárlabda lett volna az Old Traffordon. Egyszer õk támadtak, aztán mi támadtunk, és ez ment 45 percen keresztül. Balszerencse, hogy nem tudtunk elég gyorsan kiegyenlíteni ahhoz, hogy még nagyobb nyomás alá helyezzük õket, mert akkor meglehetett volna a második is."

 

 

Az angol válogatott bekk elismerte, szerinte nem játszottak legjobb tudásuk szerint vasárnap, de az a csapat elismerése, hogy ilyen erõt próbáló körülmények között is ki tudták harcolni a döntetlent.

 

"Nem gondolom, hogy ma jól játszottunk volna, de ha nem játszol jól és nem kapsz ki, az egyfajta bónusz. A fiúk fantasztikus karakterrõl és lelkiállapotról tettek tanúbizonyságot. Pedig nehéz úgy visszajönni a pályára és kiegyenlíteni, hogy az elsõ félidõben nem játszottunk igazán jól. Ha több idõnk lett volna, ki tudja, hogy nem lett volna-e meg a gyõztes gól is."

 

A gyõzelem elmaradásával a csapat elszalasztotta annak a lehetõségét, hogy tovább zárkózzon a bajnokság legjobb négy csapatához, Jones szerint azonban még hosszú az út a szezon végéig.

 

"Tovább kell gürcölnünk, jövõ héten [most szombaton - a szerk.] a Stoke Cityhez látogatunk, ahol remélhetõleg gyõzni tudunk, de ugyanezt várom a Hull City ellen is a Ligakupa visszavágóján, ahol bejuthatnánk a döntõbe. Sok mindenért küzdhetünk még, sok pontot lehet még gyûjteni. Majd meglátjuk mire megyünk."

 

Az utóbbi szezonokban nem minden esetben volt egyértelmû, hogy Jones pályára léphet egy Liverpool elleni rangadón, most viszont nagyon örült, hogy hosszú sérülését követõen újra nagy meccsen képviselhette a csapatot.

 

"Ez minden, amirõl egy Manchester United játékos élete szól. Remélhetõleg jövõ héten jobb teljesítménnyel tudunk elõrukkolni és nyerünk a Stoke City vendégeként."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!