Jones: Imádok védekezni

A Vörös Ördögök szurkolói ebben a szezonban számtalanszor lehettek szemtanúi annak, ahogy Phil Jones fejpárbajok fõszereplõjévé lép elõ, magát nem féltve testével védi kapuját vagy épp fontos szerelést hajt végre.


A 24 éves védõ abszolút jó formának örvend november 6-a óta, hosszú, sérülésekkel teli idõszakából való visszatérését követõen, és már 14 fellépésnél tart ebben a szezonban, amely bizalomgerjesztõen jó szám, hiszen egyel több annál, amennyi alkalommal a teljes 2015/16-os idényben pályára léphetett. Minden kétséget kizárólag õ most már egy nagyon fontos embere Jose Mourinho csapatának és akinek hozzájárulása a mérkõzésekhez elengedhetetlen.

Az Inside United magazin nemrégiben meginterjúvolta Jones-t az Aon Training Complexben, és szóba került rendkívül sikeres visszatérése a csapatba, menedzserével való viszonya, a Zlatan Ibrahimovic elleni edzések, és természetesen az, hogy milyen büszkeség tölti el õt azzal, hogy a védekezés nemes feladatát végezheti el.

Amikor arról kérdezték mi a véleménye arról, hogy a modern futballban olykor figyelmen kívül hagyják a védõk hozzájárulását, így felelt: "Védõként nem foglalkozunk ezzel. Szeretném megakadályozni azt, hogy az ellenfelek gólokat szerezzenek. Szeretném azt elérni, hogy David De Geának kevesebbet kelljen védenie, vagy akár azt, hogy egyáltalán ne legyen dolga a mérkõzésen. Úgy vélem egyre jobbak leszünk."

"Mikor csapatként védekezünk, jobbak vagyunk és végsõ soron a folyamatos fejlõdés a fõ szempont. Ha egy adott pillanatban nagyon fontos blokkot hajtunk végre, az felérhet egy góllal. A csatár dolga, hogy bevegye az ellenfél kapuját, nekünk pedig az a feladatunk, hogy fontos szereléseket és blokkolásokat mutassunk be."

 

 

 


Jones szilárd kapcsolatot épített ki Marcos Rojoval a védelem szívében, miután a páros sérülés miatt kihagyta a szezon kezdetét. Az angol válogatott védõ hiszi, mindkettejüknek jót tett, hogy ugyanúgy térhettek vissza a csapatba Chris Smalling és Eric Bailly távollétében.

"Igen, úgy vélem" - magyarázta Phil. "Mindketten ugyanabban a cipõben jártunk, ami talán kicsit segített is nekünk. Azonban a labdarúgás egy érdekes játék, egyik percben még bent vagy, aztán a másikban már kint. Mindig úgy kell felvenned a mezt, hogy olyan teljesítménnyel állj elõ, amivel a következõ alkalommal is rászolgálsz annak viselésére. Én ezt próbálom tenni és ezt is fogom továbbra is, hogy elõre haladhassak."

A vágy, hogy fenntartsa lenyûgözõ formáját és megtartsa helyét a kezdõcsapatban, olyan dolgok, melyek alapvetõ tényezõi Jones és Mourinho kapcsolatának, aki rendszeresen dicséretben részesíti a védõt. "Fantasztikus" - mondta. "Rengeteg hite van bennem és bizalmat fektet belém, és én remélhetõleg visszafizetem ezt."

"Mindig öröm a menedzser és más emberek megjegyzéseit hallani arról, hogy jól teljesítesz. Nem kergetek semmiféle illúziót ugyanakkor. Ebben a játékban az egyik másodpercben még fent vagy, aztán a következõben már lent, szóval továbbra is elõre kell haladnom és folyamatosan fejlõdnöm."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!