Rooney minden idõk legeredményesebb United játékosa

Wayne Rooney ma, a Stoke City elleni 1-1-es bajnoki döntetlen alkalmával szerzett góljával immáron Sir Bobby Charltont lehagyva egyedül vezeti a klub eredményességi örökranglistáját.


A Manchester United csapatkapitánya 250. találatát jegyezte a Fazekasok elleni idegenbeli találkozón, amikor a 94. percben drámai módon tudott kiegyenlíteni egy baloldali szabadrúgásból.

 

"Több, mint 40 éve, hogy utolsó, 249. gólomat megszereztem a Manchester Unitedben, úgyhogy el kell hogy ismerjem, már hozzászoktam ahhoz a tényhez, hogy én vagyok a klub legeredményesebb játékosa" - kezdte Sir Bobby Charlton a ManUtd.com-nak.

 

"Lenyûgözõ csatáraink voltak az Old Traffordon, akik rengeteg gólt szereztek, de már régóta eléggé egyértelmûnek tûnt, hogy Wayne Rooney az egyik legesélyesebb arra, hogy átvegye a rekordomat, ennek pedig a mai napon jött el az ideje. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok picit csalódott a rekord elvesztése miatt. Mindazonáltal õszintén örülök Wayne-nek. Megérdemli, hogy helye legyen a történelemkönyvekben."

 

"Õ egy igazi legenda, klub és válogatott szinten is, amelyhez kiválóan illeszkedik az, hogy most már õ a Manchester United és Anglia legeredményesebb játékosa is. Nagyszerû volt hétrõl-hétre nyomon követni játékát, mióta 2004-ben az Old Traffordra igazolt; egy csodálatos mesterhármassal hangolt rá erre a rekordra a debütálásán, az azóta eltelt években pedig folyamatosan lenyûgözött minket. Kívánom neki, hogy még nagyon sokáig legyen élvezetes és sikeres karriere."

 

"Én 35 éves voltam, amikor visszavonultam. Wayne még csak 31 éves, és továbbra is erõsnek tûnik, úgyhogy nem gondolnám, hogy hamarosan befejezné pályafutását. Folyamatosan megmutatja, hogy képes gólokat szerezni, gólpasszokat adni és kiváló teljesítménnyel elõrukkolni, bármikor is számítsanak rá, és biztos vagyok benne, hogy ezt a szintet nem is engedi majd alábbhagyni addig, amíg be nem fejezi. Most már õ az, akit ebben az összevetésben meg kell elõzni, és nem látom, hogy ez hosszú-hosszú ideig bárkinek is sikerülhetne."

 

 

A rekordot megdöntõ Rooneyt 18 éves korában Sir Alex Ferguson szerzõdtette, miután üstökösként robbant be a futballvilág köztudatába az Evertonnál, azóta pedig, hogy 2004. szeptember 28-án mesterhármast szerzett a Fenerbahce 6-2-es legyõzésekor a Bajnokok Ligájában, állandó feliratkozó volt a United gólszerzõi között.

 

"Hatalmas gratulációm Wayne-nek, hogy elérte ezt a mérföldkövet. Nem mindennapi dolog ennyi gólt szerezni, õ pedig most egy több mint 40 éve életben lévõ rekordot döntött meg. Wayne egyértelmûen megérdemli, hogy helyet kapjon ennek a nagyszerû klubnak történelemkönyvében és biztos vagyok benne, hogy még számtalan góllal kápráztatja el a szurkolókat. Szép volt Wayne, nagyon örülök neked, fantasztikusan szolgáltad ezt a klubot, amelyet még sokáig megtehetsz."

 

Rooney még év elején, a Reading elleni 3. fordulós FA-kupa mérkõzésen érte be Sir Bobby Charlton 249 gólos rekordját.

 

A Hull City elleni Ligakupa elõdöntõben már megvolt az esélye, hogy átvegye a vezetést, és a Liverpool ellen a félidõben csereként beállva is gyarapíthatta volna góljai számát, és bár mindez végül nem az õsi rivális ellen sikerült, nem kellett sokat várnia arra, hogy immáron egyedül álljon az élen ebben az összevetésben.

 

A klub részérõl mindenki legmélyebb gratulációját küldi Wayne számára.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!