Visszhang: Dombi Tibor

A magyar labdarúgó-válogatott egykori szélsõje szerint Wayne Rooney-t a küzdõszelleme emelte a legnagyobbak közé.


A Manchester United támadója a hétvégi, Stoke City ellen 1–1-re végzõdõ találkozón szerezte meg pályafutása 250. gólját. Ezzel megelõzte Sir Bobby Charltont, a United és az angol válogatott egykori klasszisát a klub eredményességi örökranglistáján.

 


Dombi Tibor, a Debrecen labdarúgó-csapatának egykori kiválósága emlékszik arra, amikor az angol csatár már a Manchester Unitedben is elkezdte megcsillogtatni a tudását.

 


„Húsz évesen is hatalmas sztár volt. Idõsebb játékosokat meghazudtolva váltotta gólra a helyzetei többségét. Ha mégsem talált a hálóba, akkor sem csüggedt, harcolt a következõ lehetõségéért. Rengeteget futott, mindezt nagyon gyorsan tette. Egyedül rettegésben tartotta az ellenfél védõit” – fogalmazott a manutdfanatics.hu-nak, majd hozzátette:

 


„Ha csak a tehetsége és a technikai tudása van meg, akkor nem futhatott volna be ilyen karriert” – hangsúlyozta Dombi Tibor.

 

 

José Mourinho menedzser nem köré építi a Unitedet, ezért a nála jobb játékosok kiszorítják a csapatból.

 


„A Manchester Unitedrõl van szó, nem pedig egy olyan klubról, ahol csak azért, mert legenda vagy, bérelt helyed lehet a csapatban. Mindig teljesíteni kell” – emelte ki 35-szörös magyar válogatott focista.

 

 

 


Elmondása szerint a padról beállva talán jobb teljesítményre képes.

 


„Nem hiszem, hogy Rooney gondot csinálna abból, ha padozik. Azért is érhette el azt, amit elért, mert nem hisztizett, hanem csak végezte a dolgát” – mondta Dombi Tibor a manutdfanatics.hu-nak. Hozzáfûzte, ha nem is mindig kezdõként, de néhány szezon van még benne.

 

 


A hétszeres magyar bajnok kitért arra a mérkõzésre, amikor 2005 augusztusában a Manchester United ellen lépett pályára a Loki színeiben. A találkozót végül a Vörös Ördögök nyerték meg 3–0-ra.

 


„Ruud van Nistelrooy, Paul Scholes, Ryan Giggs, vagy épp Gary Neville. Mindannyian hatalmas játékosok voltak, a 20 éves Rooney ekkor még csak egy kis fogaskerék volt a gépezetben. Azt azonban már akkor lehetett látni, hogy óriási tehetségrõl van szó, aki tele van energiával” – zárta mondandóját Dombi Tibor.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!