Mourinhot nem lepte meg Silva remeklése

José Mourinho a Manchester United ma esti, KCOM Stadiumbeli Ligakupa elõdöntõ visszavágója elõtt dicsérte a Hull City menedzserét, Marco Silvát, amiért gyorsan letette névjegyét a Tigriseknél.


Silva január 5-én került kinevezésre a Tigrisek kispadjára, a portugál pedig rögtön egy önbizalomnövelõ 2-0-s FA-kupa sikerrel indított a Swansea City ellen. Bár az Old Traffordon pontosan ugyanilyen arányban vereséget szenvedtek a Ligakupában, a bajnokságban kulcsfontosságú három pontot tudtak gyûjteni a Bournemouth 3-1-es legyõzésével. Bár a hétvégén a listavezetõ Chelsea papírforma szerint megállította õket, így is csak kemény mérkõzésen, 2-0-ra tudtak gyõzni a Stamford Bridge-n.

 

Szerdai, mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján José Mourinho elárulta, õ számított arra, hogy Silva jól kezdi meg majd munkáját új csapatánál.

 

"Tudtam, hogy így lesz" - kezdte a United menedzsere.

 

"Ez nem meglepetés számomra. Tudtam. És nem csak azért, mert egy új edzõvel minden csapat jobb teljesítményre képes. Az elsõ hetekben mindig van egy ilyesfajta hatás, valami új érzés keríti hatalmába a játékosokat, de aztán ahogy visszaállnak a dolgok a normális kerékvágásba, újra a korábbi helyzetben találják magukat."

 

"De én tudtam, hogy Marco van annyira jó edzõ, hogy a csapata fejlõdni fog. Még így is nagyon nehéz feladattal kell megbirkóznia, hatalmas harcban lesz öt, hat vagy akár hét csapattal a bennmaradásért, de õ egy nagyon jó edzõ."

 

 

Történtek is változások a Hull City keretében a januári átigazolási idõszakban, így például Jake Livermore a West Bromwich Albionhoz igazolt. Azóta pedig azt is bejelentették a Tigrisek, hogy elfogadták a Burnley 10 millió fontos ajánlatát házi gólkirályukért, Robert Snodgrassért, aki ebben a szezonban hétszer volt eredményes a bajnokságban.

 

Amikor arról kérdezték Mourinhot, mennyivel lesz nehezebb Silva élete Snodgrass nélkül, a portugál inkább a januári érkezõkre koncentrált - Hullba tette át ugyanis székhelyét véglegesen az FC Portotól Evandro Goebel, kölcsönbe pedig megszerezték Oumar Niasse-t és Lazar Markovicot az Evertontól, illetve a Liverpooltól.

 

"Eladtak játékosokat, és igazoltak is, emellett pedig érkeztek hozzájuk kölcsönbe is, így Marco olyan játékosokkal erõsített, akiket jól ismer, dolgozott már velük együtt Portugáliában vagy Görögországban" - tette hozzá.

 

"Az érkezõ játékosok már korábban elsajátították a menedzser szemléletét és gondolkodásmódját. Szerintem jelen pillanatban ez egy nagyon okos húzás volt."

 

"Nincs túlzottan sok ideje, hogy megfelelõ kapcsolatot kialakítson a játékosokkal, de három olyan játékos szerzõdtetésével, akikkel korábban már dolgozott együtt, ezt a folyamatot meggyorsíthatja. Nagyon jól játszottak ellenünk, hazai pályán pedig szép teljesítménnyel tudtak meccseket nyerni. A Chelsea ellen sem vallottak szégyent. Szerintem jó helyzetben vannak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!