Beharangozó: Manchester United - Hull City

Nagy kérdések mérkõzése következik szombaton. Legalább is számomra mindenképp, úgyhogy heti beharangozómat ezen kérdésektõl vezérelve osztom meg veletek.


Igen, tudom, hogy elsõre így furán hangozhat, hiszen "csak" a Hull City látogat az Old Traffordra, ám, ha kicsit jobban megvizsgáljuk az elõttünk álló mérkõzést, akkor láthatjuk, hogy igenis jogos a fentebbi megfogalmazás.

 

Szombaton ugyanis az ex Vörös Ördög, Steve Bruce tanítványai látogatnak az Álmok Színházába. Bruce 1987-ben került a Unitedhez és bajnokságot, FA kupát és Európa Kupát is nyert többek között, valamint elsõ angol játékos volt, aki duplázott, ám hiába a tehetség és a sok siker, érdekes, hogy a válogatottba sosem hívták be. Brucenak volt pár ígéretes igazolása a nyáron, ám a Hull csupán két mérkõzést tudott a szezonban megnyerni és így a tabella 17. helyét foglalják el jelenleg.

 

 

Mielõtt rátérnék a kérdéseimre és a válaszok boncolgatására gyorsan végigszaladnék a sérülteken. A sérültek közé került múlt hétvégén Luke Shaw, aki így sajnos csatlakozott Marcos Rojo, Rafael, Blind, Lingaard és Jones csapatához jelenleg, a többi sérültet már meg sem merem említeni, csak remélni tudom, hogy lassan alább hagy a sérüléshullám és végre stabil kezdõcsapatot tud van Gaal pályára küldeni hétrõl hétre. Továbbá decemberben mindig nagy a hajtás és hasznos lenne, ha minél több játékos bevethetõ állapotba kerülne.

 

Nos, térjünk rá a kérdésekre. Vajon a holland mester újra a 3-5-2-es felállást választja? Wilson vagy van Persie? Smalling képes lehet újfent a védelem szíve lenni és hozni azt a formát, amit az Arsenal ellen mutatott? Herrera és Falcao végre visszatér? Sikerül hármat zsinórban megnyerni? És akkor most gyorsan ki is fejteném kicsit bõvebben.

 

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy tovább folytatódik vajon a Moyes effektus, vagy a Vörös Ördögök végre képesek lesznek három mérkõzést megnyerni zsinórban? Elsõre furán hangzik, de a Manchester United tavaly december óta nem nyert meg három tétmérkõzést egymás után. Ám most itt a lehetõség újra, hogy szakítsunk eme rossz hagyománnyal és a múlt heti szerencsés, ám nagyon fontos gyõzelmünket tovább kamatoztassuk. Véleményem szerint van Gaalnak minden esélye megvan rá, hogy végre jó irányba induljon el. A csapat végre a top négyben tanyázik, és idegenben legyõztük az Arsenalt. 

 

Ha már szóba hoztam az Ágyúsok elleni gyõzelmet, akkor ugorjunk is a felálláshoz. Az eddig alkalmazott felállások elég vegyes sikereket hoztak a csapat számára, bár mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a mutatott játék képe a tavalyihoz képest jóval biztatóbb volt ebben a szezonban. Ám a sérülések miatt a múlt hétvégén visszatértünk a mester által kedvelt 3-5-2-es felállásra és úgy tûnt, hogy egész jól mozgott a rendelkezésre álló keret ebben a szisztémában. A védelembõl hiányzókra való tekintettel minden esély megvan arra, hogy most szombaton is ebben a hadrendben lépnek pályára a fiúk.

 

Térjünk át kicsit a játékosokkal foglalkozó kérdésekre. Számomra az elmúlt hetek játéka alapján sajnos Robin van Persie egyre nagyobb kérdõjel lesz. A holland támadó hatalmas vegetáláson megy keresztül és a hétvégén már nemcsak, hogy gólt nem szerzett, de még csak hasznosnak sem mondhatom a játékát. Gondolom már több szurkolótársamban is felmerült a kérdés, hogy meddig kap még bizalmat a mestertõl? Miért nem játszik helyette Wilson, vagy mondjuk Falcao? Félreértés ne essék, nem a holland játékos ellen vagyok, csupán úgy érzem, hogy most jót tenne neki egy kis padozás, és szívesen láttam volna az elmúlt hetekben Wilsont a kezdõben, amíg a Tigrisünk vissza nem tér. 

 

Apropó, Tigris. Mint köztudott Radamel Falcao vasárnap újra edzésbe állt, miután felépült vádlisérülésébõl, így minden esély megvan arra, hogy szombaton a nevezett keretben lehessen, bár véleményem szerint egyenlõre ne kockáztassunk sokat, elég, ha a padon végre láthatom és kap 20-30 percet a végén. Örömteli hír viszont, hogy a kis spanyolunk, Ander Herrera hét közben az utánpótlás csapatban kezdõként lépett pályára és gólt is szerzett. Most pedig mindenképp a kezdõcsapatban számolnék vele, bízom benne, hogy van Gaal is így gondolja.

 

 

Végezetül ejtsünk néhány szót a United "fekete-fehér" bárányáról is, Chris Smallingról. Mindenki emlékszik, hogy mekkorát hibázott a City ellen, rengetegen haragudtak rá, többek közt én is, hogy két buta hiba miatt emberhátrányba került miatta a csapat. Ám ha visszagondolunk, akkor a City elõtti meccsen nagyon magabiztosan játszott, ahogy tette ezt az Arsenal ellen is. Nem mondom, hogy elõre játékban nem fejlõdhetne még, vagy, hogy nem passzolhatna pontosabban, de egész jól összefogta a két fiatal társát a védelemben és szimpatikusan játszott. Egyéb alternatíva nem nagyon lehet a védelemben, ugyanis Jones még mindig sérült, Evans meg még nem hiszem, hogy teljes mérkõzést kap, bár a padon õ is ott lehet tartaléknak.

 

A csapat összeállításában azt is figyelembe kell venni, hogy jövõ héten, kedden ismét játszunk a Stoke ellen, tehát nem lesz sok ideje pihenni a fiúknak. Személy szerint nem bánom, mert ha jövõre a Bajnokok Ligája a cél, akkor szokniuk kéne a fiúknak a terhelést, hogy hét közben is játszani kell. Ehhez mondjuk jól jönne kicsit bõvebb keret is, de nem kívánok mélyebben belemenni a sérüléshullám rejtelmeibe. Tehát összegezve december 2-án kedden újabb meccs vár a kedvenceinkre az Old Traffordon.

 

Nézzük át a végére a formát és az egymás elleni mérleget. A Manchester United mérlege igen pazar a Hull City ellen. A Tigrisek, mint említettem csupán két mérkõzést tudtak a szezonban megnyerni, utolsó öt mérkõzésükbõl hármat elveszítettek, kétszer pedig döntetlent játszottak és nagyon közel vannak a kiesõ helyekhez. Az utolsó helyezett QPR-tõl is csak három pont választja el õket. A Unitednek egész impozáns mutatói vannak a Hull ellen. Utolsó kilenc találkozásuk alkalmával a Hull City egyszer sem volt képes legyõzni a Vörös Ördögöket, sõt még a döntetlen sem nagyon jött össze nekik. A United egyébként legutóbbi két mérkõzését meg is nyerte, egy vereség csúszott be a Citytõl, valamint két döntetlent játszottak még a közelmúltban.

 

Egymás elleni eredmények:

 

  • United 3-1 Hull City (2014.05.06.)
  • Hull City 2-3 United (2013.12.26.)
  • United 4-0 Hull City (2010.01.23.)
  • Hull City 1-3 United (2009.12.27.)

 

Várható kezdõcsapat: De Gea, Blackett, Smalling, McNair, Young, Di Maria, Fellaini, Herrera, Valencia, Wilson, Rooney

 

Cserék: Lindegaard, Carrick, Fletcher, Januzaj, van Persie, Evans, Falcao, Mata

 

A mérkõzés játékvezetõje: Anthony Taylor

 

A mérkõzést szombaton magyar idõ szerint 16:00-kor közvetíti a Fanatics TV és a Digi Sport 1.

 

Fanatics tipp: 3-0

 

A legeredményesebb játékosok a Foosio.com számításai alapján:

 

Di Maria 93.50 AP

Rooney 55.00 AP

Mata 53.50 AP

De Gea 50.50 AP

Herrera 41.50 AP

van Persie 36.50 AP

Falcao 33.00 AP

Januzaj 32.50 AP

Shaw 30.00 AP

Blind 28.00 AP

 

Ha szeretnéd másokkal összemérni a tudásod és értékes nyereményeket nyerni, akkor látogass el a Foosio.com oldalra, ahol álomcsapatodat összeállítva küzdhetsz mások ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!