Jones szuper Zlatant dicsérte

A Manchester United védõje, Phil Jones elismerõen nyilatkozott csatártársáról, Zlatan Ibrahimovicról, miután inspiráló teljesítményével gyõzelemre vezette csapatát a Southampton elleni Ligakupa döntõben.


A svéd csatár parádés formát mutatva két gólt is szerzett a Unitednek a Wembley-ben, köztük három perccel a rendes játékidõ vége elõtt a gyõztes találatot is, így José Mourinho lett a Vörös Ördögök történetében az elsõ menedzser, aki elsõ manchesteri szezonjában trófeát tudott nyerni.

 

"Lenyûgözõ volt" - kezdte Jones csapattársa, Ibrahimovic méltatását egy tegnapi promóciós eseményen.

 

"Rengeteg kétkedõ volt vele kapcsolatban, amikor ide igazolt, hogy képes lesz-e a Premier League-ben is bizonyítani. Mostanra már elcsendesítette az embereket."

 

"Õ egy fantasztikus személyiség az öltözõben is, hihetetlenül profi. Minden dicséretet megérdemel, amit kap."

 

"Remekül mozog a labda nélkül ahhoz képest, milyen nagy termetû. A levegõben nagyon nehéz legyõzni. Õ egy rémálom a védõk számára."

 

Jones dicsérõ szavakkal illette azt is, ahogy a Louis van Gaal alatt kegyvesztetté vált játékosok bizonyítási lehetõségeket kaptak Mourinhotól.

 

A 25 éves védõ boka és térdsérülésekkel küzdött, emiatt az elõzõ szezon nagy részét kihagyni kényszerült, majd november 6-án térhetett vissza a felnõtt csapatba a Swansea City ellen 3-1-re megnyert bajnokin.

 

Jones azóta már 17 alkalommal szerepelt a Manchester Unitedben ebben a szezonban, és bár egy lábfej sérülés miatt a vasárnapi Ligakupa döntõt kihagyni kényszerült, lenyûgözõ formája okán az angol válogatottba való visszatérése is felmerült.

 

 

"Õ mindenkibe rengeteg önbizalmat plántál, az olyan játékosokba is, akik az elõzõ szezonban nem jutottak annyi játéklehetõséghez" - tette hozzá Mourinhoról szólva.

 

"Ez látszik az edzéseken és a mérkõzéseken is. Ha élvezed a játékodat, akkor ez megmutatkozik a pályán is."

 

"Tudtam a szezon kezdetén, hogy nehéz idõszak lesz ez számomra, mert az elõzõ idényt gyakorlatilag teljesen kihagytam, de csak rajtam múlt, hogy ezen változtatni tudok-e. Õ hitet adott nekem, hogy menjek és csináljam meg."

 

"Jól érzem magamat és hajlandó vagyok harcolni bármiért."

 

Sûrûnek ígérkezik a Manchester United szezonjának záró szakasza, miután José Mourinho legénysége a bajnokság mellett továbbra is érdekelt az FA-kupa és az Európa-liga küzdelmeiben is.

 

A következõ erõpróbájuk szombaton a Bournemouth ellen lesz az Old Traffordon - Jones pedig örömét fejezi ki amiatt, hogy még mindig harcban állnak minden fronton a szezonvégi trófeákért.

 

"Minden sorozatban állunk még, köztük az Európa-ligában is, bár most egy rosztovi idegenbeli túra vár ránk [március 9-én]. Nem lesz könnyû, de továbbra is meg van az esélyünk arra, hogy döntõt játszhassunk, és magabiztosak vagyunk."

 

"Kemény sorsolást kaptunk az FA-kupában, miután idegenben a Chelsea ellen [március 13.] játszunk majd, a bajnokságban pedig ki kell használnunk a körülöttünk levõk hibáit. Ez pedig most szombaton kezdõdik."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!