Pereirát felkészítette kölcsönadása

A Manchester United fiatal középpályása, Andreas Pereira kijelentette, a Granada együttesénél töltött szezonja során annyit fejlõdött, hogy most már számos poszton otthonosan érzi magát, amelyet a Unitednél is bizonyítana.


Bár klubja kiesett a La Ligaból, a 21 éves játékos így is 37 alkalommal léphetett pályára a szezonban, amely során rengeteg dolgot tanult és úgy érzi, összegyûjtött tapasztalataival készen áll, hogy harcba szálljon helyéért az Old Traffordon.

 

Pereira kapcsán az egyik leggyakrabban felmerülõ téma, hogy melyik a legjobb pozíció számára, miután a középpályás annyi poszton teljesített már jól. Spanyolországban töltött idõszaka korai szakaszában a széleken kapott inkább szerepet, majd késõbb inkább középen kapott lehetõséget.

 

"Kezdetben a szélen játszottam, majd ezt követõen inkább 10-es pozícióban szerepeltem, az utolsó két-három hónapban pedig középsõ középpályásként" - kezdte Pereira a ManUtd.com-nak.

 

"Jól ment ott is a játék, így szerintem egy újabb posztot sikerült találni magamnak. Szerintem jó dolog minél sokoldalúbb játékosnak lenni, a Granada pedig minden lehetséges poszton bevetett a középpályán, úgyhogy boldog vagyok, hogy az edzõm bízott bennem, én pedig el tudtam végezni a rám bízott feladatokat. Ez fontos, de mint mindig, most is azt mondom, hogy ott fogok játszani, ahol a menedzser számít majd rám. Sok poszton és szerepkörben képes vagyok jó teljesítményt nyújtani." 

 

A Manchester United tartalék csapatában voltak annak jelei, hogy Pereiraból box-to-box középpályás lesz, és mint egy olyan játékos, akit mindig is nagyon technikásnak tartottak, tehetségére elkezdett fizikális szinten is építeni, hogy gyorsaságával és állóképességével is segítségére legyen az akkoriban Warren Joyce által edzett csapatnak.

 

 

"Középsõ középpályásként nem ugyanolyan típusú játékot játszottam, mint a Unitednél megszoktam, mert a csapatunknak nem ment annyira jól és nem is volt nálunk annyit a labda" - tette hozzá.

 

"Védekeznünk kellett az esetek többségében, ez pedig rengeteg energiát elszívott. Mi nem a tabella elsõ feléhez tartozó csapat voltunk, így rengeteget kellett védekeznünk. Ez nehéz, de egyértelmûen sokat változtam ebben a tekintetben és erõsebbnek és energikusabbnak érzem magamat azáltal, hogy hétrõl-hétre ilyen meccseken kellett bizonyítanom."

 

"Szerintem én a lehetõ legtöbbet tudtam kihozni az adott helyzetbõl. Ha más helyre mentem volna kölcsönbe, ahol könnyebb lett volna játszani, hátra lehetett volna dõlni, az természetesen nem mondom, hogy rossz lett volna, de a Unitednél ahhoz szoktam hozzá, hogy mindig nálunk van a labda, nekem most pedig olyan dolgokat kellett inkább megtapasztalnom, amihez nem vagyok hozzászokva. Nem volt könnyû felvenni ennek a játéknak a ritmusát, de jó kihívás volt számomra és szerintem jól kezeltem ezt a helyzetet."

 

Az égetõ kérdést most az jelenti, hogy Pereira vajon képes lesz-e beverekedni magát José Mourinho tervei és kegyei közé. Gólt tudott szerezni a menedzser elsõ mérkõzésén a klub kispadján - a Wigan Athletic elleni felkészülési szezonbeli meccsen, azóta pedig közelrõl követték nyomon fejlõdését.

 

"Azt gondolom, hogy most már készen állok."

 

"Több, mint 2000 percnyi játéklehetõséghez jutottam egy felnõtt bajnokságban, ráadásul a La Ligaban, ahol szerintem elég jól szerepeltem. Úgy érzem kész vagyok, hogy mostantól folyamatosan a legmagasabb szinten játszhassak. Felnõttem fizikálisan és mentálisan is és készen állok, hogy visszatérjek a klubhoz és mindent megtegyek azért, hogy a következõ szezonban már a Unitedben szerepelhessek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!