Mata: Nem visszavágni akarok a Chelsea-nek

Juan Mata elmondása szerint a "visszavágás" szó nem lebeg a szeme előtt, amikor a Manchester United vasárnapi, Chelsea elleni idegenbeli bajnoki rangadójára gondol, azt követően, hogy az előző szezonban egy 4-0-s vereségbe szaladtak bele a Stamford Bridge-n.


A korábbi Chelsea középpályást a félidőben, Marouane Fellaini helyére cserélték be a londoni vereség alkalmával, de ő sem tudott hatással lenni az eredményre, miután a hazaiak N'Golo Kante és Eden Hazard góljaival bebiztosították a győzelmet a második játékrészben.

 

Az előző szezonbeli csalódás ellenére Mata optimista csapata hétvégi esélyeit illetően, és elmondása szerint ők nem gondolnak a korábbi eredményre, csak a "jelenre" koncentrálnak.

 

"Nem, nincs a fejemben a visszavágás gondolata. Ezek teljesen különböző mérkőzések. Ami az előző szezonban történt, az megtörtént, most pedig már a jelenre kell fókuszálnunk" - kezdte Mata.

 

"A mai nap után pihennünk kell és csütörtöktől kezdve arra a mérkőzésre kell fejben is készülnünk. Mindig nehéz idegenben a Chelsea ellen játszani, de minden tőlünk telhetőt megfogunk tenni azért, hogy a legjobb teljesítményünket nyújtsuk."

 

"Topcsapatok ellen soha nem könnyű játszani, de ezek azok a mérkőzések, amelyeken mindenki, így én is, a pályán akar lenni."

 

"Sokkal nagyobb nyomás nehezedik ilyenkor a játékosok vállára a mérkőzés kapcsán, de természetesen mi megpróbálunk majd a legjobb játékunkkal előrukkolni, és három pontot érő győzelemmel visszatérni Manchesterbe. Kemény lesz, de megpróbáljuk."

 

 

José Mourinho legénysége nyomás alá került azáltal, hogy a szurkolók egy bizonyos köre elégedetlen a csapat hozzáállásával a top csapatok elleni összecsapásokon, azt követően, hogy a Tottenham és a Liverpool ellen is a védekező felfogás érvényesült játékstílusukban.

 

Mata megérti szurkolóik frusztrációját és kijelentette, tudatában van, hogy az Old Traffordon a "nagy elvárásoknak" köszönhetően nem elég csak megnyerniük a mérkőzéseket, ehhez jó játéknak is párosulnia kell.

 

Amikor a csapat játékstílusát illető kritikákról kérdezték, Mata így felelt:

"Ez történik olyankor, amikor a Manchester Unitedben játszol. Nagyok az elvárások és mindenki azt akarja, ne csak győzz, de jól is játssz emellett."

 

"Ha egy ilyen klubnál játszol, akkor ennek pedig meg is kell felelned. Mi mindig megpróbálunk nem csak győzni, de jól is játszani - ez lebeg a szemünk előtt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League. 10. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!