Ezen a napon történt...

December 3-a egy újabb nap, amikor érdemes visszaemlékezni néhány fontos pillanatra a Vörös Ördögök történelmében. Íme néhány erről a napról, a múltból.


2002-ben a Manchester United a Burnleyhez látogatott a Ligakupa negyedik körében. A Vörös Ördögök sikeresen vették ezt az akadályt és 2-0-ra le is győzték ellenfelüket. Az egyik gólt Ole Gunnar Solskjaer szerezte, tőle megszokott módon csereként beállva. De a vezetést nem ő, hanem Diego Forlán jegyezhette. Az uruguay-i két szezon alatt sajnos nem tudta bebetonozni magát a csapatba és így nem vált a United nagy ikonjává. Így is Premier League, FA-kupa és Angol Szuperkupa győztesnek mondhatja magát, emellett nem szabad megfeledkezni 17 szerzett góljáról, melyek közül néhány elég szépre sikeredett.

 

Íme a góljai a Vörös Ördögök színeiben, a Burnley elleni a hatodik:

 

 

Forlán eligazolása után érett be igazán, a spanyol bajnokság sztárjává vált. Mind a Villarrealban, mind az Atletico Madridban sorra szállította a gólokat és a győzelmeket a csapatainak. Nyert Intertotó-kupát, Európa-ligát, az uruguay-i válogatottal 2011-ben Copa América-t. Egyénileg sem volt elhanyagolható a teljesítménye, hiszen megosztva ugyan (Thierry Henry-val), de Európai aranycipőt is nyert 25 góllal. Sajnálatos, hogy a Vörös Ördögöknél nem futott be nagyobb karriert.

 

A következő mérkőzéshez egészen 1969-ig kell visszamennünk, ahol sajnos a városi riválistól kapott ki a csapat 2-1-re ugyancsak a Ligakupában. A United gólját Bobby Charlton szerezte, akit valószínűleg minden szurkoló ismer. Sir Bobby 17 éven keresztül állt a Vörös Ördögök szolgálatában, 606 mérkőzésen egy híján 200 gólt szerzett. Így több serleg megszerzésében is nagy szerepet vállalt, többek között háromszoros bajnok. 1966-ban pedig felért a csúcsra, amikor is Anglia megnyerte az akkor rendezett világbajnokságot, amit azóta sem tudott megismételni. Sir Bobby Charlton ekkor az Aranylabdát is megkapta, többek között a legendás Eusébio-t és Franz Beckenbauert utasította maga mögé. A jelenleg 80 éves egykori játékosnak nagyon sokat köszönhet a Manchester United, a legnagyobb legendák közé sorolható.

 

 

A Ligakupa és december harmadika még egy érdekes meccset hozott pontosan 9 évvel ezelőtt. Akkor a Manchester United gólzáporos, 5-3-as mérkőzésen kerekedett a Blackburn Rovers fölé. Az öt gólból egyet Nani, négyet pedig Carlos Tévez vállalt. Sokáig meghatározó játékosa volt az argentin az Ördögöknek, angol bajnok és BL győztes is lett velük. Azonban Dimitar Berbatov érkezésével Sir Alex Ferguson már nem számolt annyit vele és inkább a bolgárt preferálta támadó pozícióban.

 

 

Íme a Blackburn Rovers elleni mérkőzés összefoglalója:

 

 

A heves vérmérsékletű argentin ezután nem is maradt sokáig a Unitednél, hanem átigazolt a városi riválishoz. Nem is fogadták örömmel a United szurkolói, érthető okokból, a Manchester City elleni mérkőzéseken.

 

Ezen a héten történt még...

 

November 29-én ünnepelte születésnapját Ryan Giggs, aki elképesztő 963 mérkőzésen 168 gólt szerzett. Sir Alex Fergusonnal a történelem egyik legjobb párosának mondhatják magukat, hiszen 13 bajnoki címet hoztak össze ketten. Ez mellé két Bajnokok Ligája serleget gyűjtöttek be és több angliai versenysorozatban is diadalmaskodtak.

 

Íme Giggs néhány gólja:

 

 

Tegnap ünnepelte Matteo Darmian a 28. születésnapját. Az olasznak azt hiszem tökéletes ajándék a tegnapi 3-1-es Arsenal elleni siker, ahol ő is pályára léphetett.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!