Giggs: Még mindig a United a nagyobb csapat

Ryan Giggs szerint a Manchester City-nek el kell kezdenie trófeákat gyűjteni, ha ugyanolyan nagy klub akar lenni, mint a Manchester United.


A listavezető City nyolc pontos előnye növelése céljából látogathat vasárnap a városi rivális Unitedhez az Old Traffordra. Pep Guardiola együttesét a fogadóirodák a Premier League bajnoki címének első számú esélyeseként tartják számon, a 2014 óta első bajnoki címük megszerzéséhez vezető úton azonban a legrázósabb állomáshoz érkeztek, amikor a szomszédvárban kell majd vendégszerepelniük.

 

A Manchester vörös felében legenda státusznak örvendő Giggs szerint a City-t sokkal kevesebb címe értelmében nem lehet egykori klubjához mérni, amelynek színeiben egymaga 13 alkalommal hódíthatta el a Premier League trófeáját.

 

Amikor arról kérdezték, szerinte mára már a City-e Manchester legnagyobb klubja, Giggs így felelt:

"Nem. Sokkal több akadémista kerül a United felnőtt csapatába, mint a Citynél. A United két trófeát nyert az előző szezonban, a City egyet sem már évek óta."

 

"Az egyértelmű, hogy nagyon jók, és amilyen pénzügyi háttérrel rendelkeznek, minden egyes évben egyre közelebb kerülnek. Azonban a városban még mindig a United uralkodik az eredményeik, remek menedzserük és kiváló játékosaik által. De a különbség csökkenő tendenciát mutat."

 

 

"Ilyen gazdasági erővel, és edzővel a kispadjukon, nagyon nehéz lesz nekik megálljt parancsolni az elkövetkezendő években, mert egészen hihetetlen futballt játszanak."

 

"De addig, amíg el nem hódították a trófeát, addig nem lehet őket az Arsenal "Legyőzhetetlenjeihez", vagy más olyan csapatokhoz hasonlítani, akik megnyerték a Premier League-t."

 

Egy másik korábbi United kiválóság, Phil Neville is egyetért a City jelenlegi keretének dicséretében, szerinte viszont a Kékeknél még nagyon korai szakaszában járnak annak, hogy egy nagy csapatot építsenek.

 

"Ők még továbbra is az építőelemek megfelelő helyre való beépítésénél tartanak" - tette hozzá.

 

"Dominálnak a játékukban, és jelen pillanatban ők Európa legjobb formában lévő csapata, akik egyben a legjobb futballt is játsszák, de a sikert a trófeák számában mérik első sorban."

 

"Fantasztikus edzőközpontjuk és akadémiájuk van, amely kiváló játékosokat képes adni, de nem nagy számban. Ezek olyan dolgok, ahol még fel kell nőniük a United szintjéhez. A trófeák fogják meghatározni ennek a csapatnak az értékét."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League 16. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!