Mata: A szurkolók legjobb időszaka következik

Juan Mata szerint az ünnepi időszak rendkívül jó a szurkolók számára, a Manchester United ugyanis a szezon egy döntő szakaszába lép hamarosan.


A Vörös Ördögök vasárnap a Hawthorns-ba látogatnak, ahol egy szenvedő West Bromwich Albion lesz az ellenfelük - ez egyike lesz a 15 nap alatt lejátszandó hat találkozónak, ezek közül öt meccs a Premier League égisze alatt zajlik.

 

A United az ünnepi időszakban nagyon sokszor futott jó szériát az évek során, és megpróbálnak majd ezúttal is lendületet venni, miután a derbi elleni vereséget követő, Bournemouth elleni hazai bajnokit ha nehezen is, de behúzták 1-0 arányban, és ezzel visszatértek a győzelmek útjára.

 

Mata 18 Premier League-ben kiosztott gólpasszal rendelkezik, mely 2014 januárjában történő csatlakozása óta a legmagasabb adat ebben az aspektusban a United játékosai között. A Cseresznyések ellen ő készítette elő Lukaku mindent eldöntő fejesét a találkozón, melyet végigjátszott a spanyol.

 

A szerda esti győzelmet követően a középpályás kihangsúlyozta az MUTV-nek, készen kell állnia a West Brom elleni mérkőzésre, valamint a sűrű, karácsony és újév közötti időszakra - mely úgy gondolja, hogy bónusz a szurkolók számára, hiszen pár naponta láthatják kedvenc csapatukat a pályán.

 

 

"Ha nyersz vagy veszítesz, nem sokat morfondírozhatsz a mérkőzésről. Azonnal készen kell állnod a hétvégére. Ismét mérkőzés következik, ezúttal idegenben. A karácsonyi időszak őrületes, ha a Premier League-ben szerepelsz, de ugyanakkor remek a szurkolók számára, hiszen nagyon sok összecsapást láthatnak" - mondta.

 

A Vörös Ördögök jövő hét közepén a Championshipben szereplő Bristol Cityhez látogatnak a Ligakupa negyeddöntőjének keretein belül, majd sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésük következik a Leicester City otthonában december 23-án. José Mourinho fiai ezután a Burnley-t fogadják a 'Boxing Day'-en, majd a Southamptont látják vendégül december 30-án, 2018-at pedig az Everton otthonában kezdik meg az év első napján.

 

"Temérdek mérkőzésünk lesz ebben a hónapban, és nem könnyű egymás után ennyi mérkőzést lejátszani, de haladnunk kell előre és halmozni a három pontokat, ha februárra vagy márciusra olyan pozícióba szeretnénk kerülni, hogy továbbra is ott legyünk a bajnoki versenyfutásban" - tette hozzá Mata.

 

A 29 éves középpályás, aki a West Brom ellen 2015-ben odahaza büntetőt értékesített a 2-0-s győzelem során, nagy erőbedobással fog dolgozni annak érdekében, hogy ezen a hétvégén is játéklehetőséget kapjon az Albion ellen, akik augusztus óta nem nyertek bajnoki találkozót, és a ma lejátszott mérkőzések értelmében a 19. helyre csúsztak vissza.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!