Palace vs. United: Hat beszédtéma

A Manchester United egy elég sűrű márciust kezd meg a Crystal Palace ellen hétfőn. A Vörös Ördögök felfokozott hangulatban utaznak majd a Selhurst Parkba, miután az utolsó meccsen legyőzték a Chelsea-t. Addig is van elég idő elemezni a mérkőzés előtt, így összeszedtünk hat elgondolkodtató témát...


Ki fog játszani a Unitedben?

 

Az elképesztő Kékek elleni múlt szombati fordítást követően nyolc napja van a csapatnak a Palace elleni találkozóig, José Mourinhonak és a játékosainak egy ajándék hetük van, hogy pihenjenek és felkészüljenek a meccsre. A középpályások, Ander Herrera és Marouane Fellaini folytatják a felépülésüket a sérülésből, Daley Blind, Marcos Rojo és Zlatan Ibrahimovic hétfői visszatérése pedig kérdéses. Scott McTominay reménykedik, hogy megtartja helyét a középpályán februári jó teljesítménye után, Eric Bailly pedig november óta először kezdhet majd a védelemben. A mester pontosabb információkat ad majd róluk a hétfői, meccs előtti tájékoztatón.

 

Fosu-Mensah kimarad

 

A tavalyi új szerződése után Tim Fosu-Mensah egy éves kölcsönszerződés erejéig csatlakozott a Palace-hoz, hogy rendszeres kezdője legyen a csapatnak, ami elősegíti a fejlődését. Joel Ward sérülés miatti távollétében a holland lett a Sasok első számú jobb hátvédje és ezzel együtt az egyik legnagyobb segítség a bent maradásért folyó harcban. Középső védőként szerepelt a Tottenham Hotspur elleni 1-0-ás vereség alkalmával, de a kölcsönszerződése értelmében a United ellen nem fog pályára lépni - ami nagy érvágás a Palace számára.

 

 

Zaha sem fog visszatérni

 

A másik United kötődésű játékos - Wilfried Zaha - is kimarad a Sasok keretéből. A villámgyors szélső volt az utolsó Sir Alex Ferguson által igazolt játékos 2013 januárjában, de ott maradt kölcsönben a Palacenál a 2012-13-as szezon végéig. Miután kiharcolta, hogy a következő szezonban már játszhasson, David Moyes irányítása alatt újra kölcsönbe került a Selhurst Parkba 2014-ben. A 25 éves játékos egyike az első csapatnak, aki kihagyhatatlan a Roy Hodgson által irányított Palace kezdőjéből, azonban most sérülés miatt hiányozni fog.

 

Hétfő esti mérkőzés

 

Hosszú hétvége vár a United szurkolóira, mivel a Vörös Ördögök játsszák a Premier League mostani fordulójának utolsó mérkőzését. Ez a harmadik alkalom a szezonban, hogy hétfőn játszik a klub, miután győzelemmel ért véget az Everton elleni újévi meccs, ahogyan a Stoke City elleni is a múlt hónapban. Összesítésben a United büszkélkedhet a legjobb mutatókkal az adott napon - 60 mérkőzésből 41-et megnyertek.

 

Hosszú utazás a hűséges szurkolóknak

 

A mérkőzés ütemezése nem jön jól a szurkolóknak, hiszen háromszáz mérföldes túrát kell tenniük Dél-kelet Londonig hétfő este, ami egy hosszú éjszakát fog eredményezni mindannyiuk számára. Az oda-visszautazás problémás lesz, mivel hó borítja az egész országot és az időponttal együtt ez csökkentheti majd a meccs hangulatát, de ezen az utazó Vörös Ördög szurkolók segíthetnek majd.

 

 

25 évvel a történelmi győzelem után

 

Negyed évszázada már, hogy győzedelmeskedett a csapat 2-0-ra a Palace ellen idegenben - egy-egy látványos Mark Hughes és Paul Ince góllal - 1993 április 21-én, ami 26 év után az első bajnoki címet eredményezte. A hangulatot idegenben még fokozta, hogy a címért harcoló Aston Villa 3-0-ra kikapott a Blackburn Rovers-től. Tizenegy nappal később a Villa újra három góllal bukta el a találkozóját - az osztályozóért küzdő Oldham Athletic ellen - a United pedig felülhetett a trónra. A szezon így 10 pontos előnnyel zárult, élén a Manchester Uniteddel.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League 29. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!