De Gea: Jól kell teljesítenünk

David de Gea arra ösztökéli a Manchester Unitedet, hogy megfelelő választ adjanak a vasárnapi csalódást keltő West Bromwich Albiontól elszenvedett 1-0-s vereségükre, azáltal, hogy szerdán este mind a három pontot begyűjtik a Bournemouth elleni "kulcsfontosságú" mérkőzésen.


A spanyol kapus tehetetlennek bizonyult abban a múlt hétvégén, hogy megakadályozza Jay Rodriguez gólját a Baggies elleni mérkőzésen, amelyen kívül más nem tudott gólt szerezni, így a Vörös Ördögök meglepetésre vereséget szenvedtek a sereghajtó ellen hazai pályán.

 

"Ezt nehéz volt elfogadni" - kezdte a United 1-ese a MUTV-nek.

 

"Ez hatalmas csalódás volt számunkra, mindenkit padlóra küldött. Ez egy hihetetlenül váratlan vereség volt számunkra. A jó dolog viszont az, hogy közvetlenül a vereséget követően lehetőségünk van a javításra egy újabb mérkőzésen. Ez igazi lehetőség lesz arra, hogy összeszedjük magunkat és újra visszatérjünk a győzelem útjára."

 

A hazaiak az Old Traffordon a mérkőzés nagy részét irányításuk alatt tartották vasárnap, de rengeteg lehetőségük közül egyet sem tudtak gólra váltani, nagyrészt a De Gea-val szembeni kapuban védő - egykori Unitedes - Ben Foster hathatós közreműködésének köszönhetően. A másik oldalon a manchesteriek pedig egy klasszikus semmiből jövő gólt kaptak Rodriguez révén 17 perccel a rendes játékidő letelte előtt.

 

 

Azonban José Mourinho legénysége számára tökéletes alkalomnak kínálkozik a gyors talpra álláshoz a Bournemouth elleni összecsapás, Eddie Howe tanítványai ellen azonban sem De Gea, sem pedig csapattársai nem fogják fél vállról venni a mérkőzést.

 

"Nagyon jó szezont futnak, különösen a hazai pályán nyújtott teljesítményük és elért eredményeik tekintetében" - tette hozzá.

 

"A pálya minden részén nagyon gyorsak, és hihetetlen villámléptű csatárokkal rendelkeznek. Ráadásul a legtöbbjüknek nagyon jó érzéke van a gólszerzéshez is."

 

"Nem könnyű ott játszani" - utalt De Gea a Vitality Stadiumra, ahol a Cseresznyések szezonbeli 9 Premier League győzelmükből hatot szereztek. 

 

 

"Egy eléggé kicsi, kompakt hely, ahol nehéz jó eredményt elérni. Mindezeket figyelembe véve biztosra kell mennünk azt illetően, hogy megpróbálunk jól teljesíteni és megszerezzük a három pontot. Kulcsfontosságú lenne."

 

A Bournemouth legyőzésével a Manchester United négy pontosra növelhetné előnyét a Liverpoollal szemben, míg a jelenleg negyedik helyezett Tottenhamtől hét egységre húzhatnának el. A hétvégén a United éppen a Mauricio Pochettino vezette Spursszel csap majd össze a Wembley-ben rendezendő FA-kupa elődöntőben, de jelenleg De Gea és társai csak a bajnoki szereplésükre fókuszálnak.

 

"Biztosra kell mennünk azt illetően, hogy sikerül a második helyen zárnunk a szezont."

 

"Bajnoki szempontból ez az, amiben reménykedünk. Ehhez pedig jó teljesítményt kell nyújtanunk és győzelmet kell szereznünk hét közben, mert csak így érhetünk oda a dobogó második fokára."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Bournemouth - Manchester United

Premier League 35. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!