Jones: Önbizalomnövelő lenne a kupagyőzelem

Phil Jones hiszi, esetleges győzelmük az FA-kupa szombati döntőjében, növelné esélyüket a Premier League következő szezonbeli megnyerésére.


Miután a második helyen, 19 ponttal lemaradva a szinte minden rekordot megdöntő Manchester City mögött végeztek a múlt hétvégén zárult bajnoki szezonban, a Vörös Ördögöknek már csak szombaton kínálkozik esély arra, hogy trófeával zárhassák az idényt, amikor a Chelsea lesz az ellenfelük a világ legrégebbi kupasorozatának Wembley-ben rendezendő fináléjában.

 

Jones elismerte, az FA-kupa megnyerése nem jelentene gyógyírt a Manchester United szezon során begyűjtött sebeire, jövőre viszont teljesítménynövekedést hozna José Mourinho legénységénél.

 

"Ez lesz a szezonbeli utolsó mérkőzésünk - ha megnyerjük, akkor pozitív végszava lesz az évünknek, a következő szezonnak pedig magabiztosan, önbizalommal telve vághatunk neki, csatára készen" - kezdte az angol válogatott bekk.

 

"Nem igazán gondolom azt, hogy messze lennénk a célunk elérésétől. Egy másik szezonban igenis harcban lettünk volna az aranyéremért. Néha fel kell tenned a kezedet és azt kell mondanod, a Man City annyira jól szerepelt, hogy megérdemelten nyerték meg a bajnoki címet, mert ezt nem lehet elvitatni tőlük."

 

"Minden mérkőzésen nagyon versenyképesnek mutatkoztak, és olyan helyzetekből is győztesen tudtak kijönni, amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlenjüket. Szerintem ennek a megváltoztatásához jót tenne nekünk az FA-kupa a következő szezont megelőzően."

 

 

A Manchester United két szezonon belül már harmadik kupadöntőjét játszhatja, amely kapcsán így folytatta Jones:

"A megfelelő irányba haladunk."

 

"Mindig meglesznek a kritikusaink, mert mi vagyunk a Man Utd, és ez azóta sem változott, hogy a klubnál játszom, de ez egyben azt is mutatja, hogy jó irányba haladunk Mourinho irányítása alatt."

 

"A Manchester Unitednél a Premier League megnyerését és még egy trófea begyűjtését jelenti a sikeres szezon, amely mellé még egy másik kupasorozatbeli jó szereplés is párosul."

 

"Szerintem egy bajnoki ezüstérem és egy FA-kupa győzelem valószínűleg megütné az elégséges szintet a Man Utd-nél, de mi mindig többet és többet akarunk nyerni."

 

"Ennél a klubnál hozzászoktak ahhoz, hogy mindig nyer a csapat valamit. Ez része a klub történelmének. Nagyon fontos, hogy mi is folytassuk a gyűjtemény bővítését. Nem állhatunk egy helyben. Nem engedhetjük, hogy az FA-kupa kicsússzon a kezünk közül."

 

Ne maradj le te se a szombati FA-kupa döntőről és nézd közösen a Fanatikusokkal a budapesti Dürer Kertben! Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz! 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

FA-kupa döntő ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!