Mourinho döntő előtti sajtótájékoztatója

José Mourinho pénteken délután hivatalos sajtótájékoztató keretében beszélt a Chelsea elleni szombati FA-kupa döntő kapcsán.


Néhány nap távol Manchestertől

"A nap 24 órájában együtt vagyunk, és mivel ezt követően 2 hónapig egyáltalán nem látjuk egymást, ezért hiányozni is fogunk egymásnak, úgyhogy az egy jó mód a szezon lezárására, hogy együtt játszhatunk egy döntőben. Míg ezután páran, de nem sokan, jól megérdemelt nyaralásukat élvezhetik, addig a többiekben ott lesz a motiváció, a megtiszteltetés és az öröm, hogy a világbajnokságon képviselhetik hazájukat."

 

Döntőbeli tapasztalatok

"Igen, rendelkezünk ilyenekkel, de ha megnézzük ellenfelünket, a Chelsea-t, akkor ebben ők sem különböznek. Néha a tudásban lehet némi különbség, mint amikor többen voksoltak volna ránk az Ajax ellen, vagy az Atleticora a Marseille ellen az Európa-liga döntőkben. De szerintem amikor a Chelsea játékosai a Manchester United játékosai ellen lépnek pályára, akkor mindenki tudja, hogy milyen egy Wembley-beli döntőben szerepelni. Szerintem nem lesz probléma."

 

Közölni a játékosokkal, hogy kimaradnak

"Nem ez a munkám legszebb feladata, ez biztos, de az egyetlen mód, hogy kompenzálj, ha őszinte vagy mindenkivel és elmondod, hogy a döntőbe jutás folyamata és a döntő maga mindenki közös dicsősége. Mindenki kivette a részét a szezonban, ezért a döntő mindenkié - nem csak azoké, akik a pályán lesznek."

 

Ray Wilkins családja

"Szerintem ez a döntő egy nagyon érzelmekkel teli pillanat lesz Wilkins özvegye, a családja és a fiai számára. Megható pillanat lesz és hiszek benne, hogy Ray is nézni és élvezni fogja. Tudom, hogy mennyire szerették a Chelsea-nél és a Manchester Unitednél egyaránt, és a sors fintora, hogy ez a két csapat játssza majd a döntőt. Szerintem a róla való megemlékezés pillanatában az egész stadion egyesülni fog, és mindkét szurkolótábor eggyé válik majd. Szerintem gyönyörű pillanat lesz, nemde?"

 

Jobb döntőbeli mérleg, mint Antonio Conte-é

"Szerintem a győztes mentalitásnak semmi köze ahhoz, hogy kinek milyen mérlege és múltja van a döntőkben. Szerintem az, hogy mit ért el a múltban, holnap semmit sem fog jelenteni, a mérlege nem lesz hatással az eredményre. Holnap 11 játékos méri majd össze az erejét 11 másikkal, és megpróbálnak majd minden tőlük telhetőt megtenni."

 

 

Az FA-kupa fontossága

"Olaszországban a kupa nem nagy ügy. Portugáliában a döntő mindig egy szép nap a szurkolóknak, ahogyan Spanyolországban is, és talán azért mondom ezt, mert a Barcelona ellen játszhatta a csapatom a döntőt - Real Madrid - Barcelona. Ha egy másik párosítás lett volna, és a Real egy másik csapat ellen vívja meg a döntőt, akkor nem lett volna olyan fontos. De az FA-kupa az, ahol nem számít semmi, se a csapat, se annak mérete. Történelmileg is az FA-kupa a legrangosabb országos kupasorozat."

 

Ellenfélként a Chelsea ellen

"Vannak olyan emberek a klubjuknál, akikkel nagyon jó barátságban vagyok. Gary Staker és Dr. Biosca közülük is a legnagyobb barátaim. De rajtuk kívül is sokakkal jóban vagyok, a játékosok közül is, akikkel korábban együtt dolgoztam. Ugyanez igaz a vezetőségre is. Ők ugyanazok az emberek, akikkel szerettem együtt dolgozni, úgyhogy a döntő előtt és után nem lesz ugyanolyan a helyzetem, mint máskor, de a mérkőzés során az lesz a célom, hogy legyőzzük a Chelsea-t."

 

A 2007-es FA-kupa döntő

"A legfőbb emlékem egyértelműen az róla, hogy tudtuk, történelmet fogunk írni azáltal, hogy a felújított Wembley első döntőjét játsszuk majd. Rengeteg játékos, klub és menedzser hódította el már az FA-kupát - minden szezonban új győztest avatnak. De csak egy menedzser van, aki az új Wembleyben először nyerni tudott és nekem abban a pillanatban csak ez járt a fejemben."

 

 

Kezdési időpont

"Rendben van - jobb, mint a 19:45, a 20:45, vagy akár a 22:00, amit még korábban Spanyolországban tapasztaltam meg a Real edzőjeként. Felkészültünk, keményen edzettünk, ma befejezzük és holnap már csak a mérkőzésre koncentrálunk. Természetesen lesz egy kis idegesség a játékosokban a mérkőzésre várva, de szerintem délután háromkor elindulunk a hotelből a pálya felé és az öltözők felé és azzal már meg is kezdődik számunkra az egész."

 

Összességében a szezonról

"Minden azon múlik, hogy milyen hozzáállással akarja nézni az ember. Ha pozitívan állsz hozzá, akkor a fejlődésre koncentrálsz. Ha pedig az emberek negatív szemüvegen át akarják nézni, akkor tegyék meg. De számomra, aki a saját és a játékosok teljesítményét elemzem, nem egy mérkőzés eredménye fogja befolyásolni azt, amit gondolok és szerintem a fiúk és mindenki a klubnál nagyon keményen dolgozik és elégedett vagyok velük, ez a mérkőzés pedig semmiben se fogja megváltoztatni a nézőpontomat az egészről."  

Ne maradj le te se a szombati FA-kupa döntőről és nézd közösen a Fanatikusokkal a budapesti Dürer Kertben! Csatlakozz Facebook-eseményünkhöz! 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

FA-kupa döntő ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!