Hasznos tapasztalat a túra a fiataloknak

José Mourinho meccsnapi keretének több, mint a fele a Manchester United akadémiáján pallérozódó fiatalokból állt a Club America ellen, ez pedig fényes jövőt vetíthet a klub elé.


A Vörös Ördögök felkészülésük szempontjából nagyon hasznos 90 percet töltöttek a pályán mexikói ellenfelükkel Arizonaban, és Henry Martin vezetőgóljára Juan Mata válaszával 1-1-es döntetlent értek el.

 

A manchesteriek góljának előkészítésében kulcsszerepet vállalt Tahith Chong, aki a második félidőben csereként állt be fiatal csapattársai, Angel Gomes és Mason Greenwood társaságában.

 

Mindhárman igen értékes tapasztalatokkal gazdagodtak azzal, hogy a felnőtt csapatban kaptak játéklehetőséget, amely a jövőben egyértelműen a javukra válhat. Ugyanez mondható el a többi ifjú reménységről, Josh Bohuiról, Ethan Hamiltonról, James Garnerről és Ro-Shaun Williamsről is, akik mind közvetlen közelről, a kispadon ülve nézhették a Club America mérkőzést és tanulhattak belőle.

 

Mivel a mérkőzésen pályára lépett Joel Pereira, Axel Tuanzebe, Timothy Fosu-Mensah, Scott McTominay, Demi Mitchell és Andreas Pereira is, így nem kevesebb, mint 13 fővel képviseltette magát a klub akadémiája a 23 fős meccsnapi keretben.

 

 

"Nagyon jó hír a klub, és különösen az akadémia számára, hogy ennyi fiatal van most itt velünk" - kezdte Mata a MUTV-nek a lefújást követően.

 

"Szerintem rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjthetnek azáltal, hogy velünk, a menedzser irányítása alatt edzhetnek, láthatják, hogy mit képvisel a Manchester United a világban és azt gondolom, hogy a klub jövője ezekkel a srácokkal igencsak fényes."

 

A klub legendás játékosa, Bryan Robson szintén elégedetten szemlélte, hogy rengeteg akadémiai tehetség szárnybontogatásának lehettek szemtanúi egy felnőtt mérkőzésen.

 

"Nagyszerű bemutatkozás volt ezeknek a fiúknak" - tette hozzá a korábbi csapatkapitány.

 

"Azt gondolom, hogy Chong élénk és tevékeny játékkal tudott előrukkolni beállását követően. Szép érintései voltak, gyors és energikus volt a játéka a pályára lépése egésze alatt. Lenyűgözött az idő alatt, amíg a pályán volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!