Mourinho: Számos oka van a pocsék formának

José Mourinho szerint a Manchester United szezonbeli szenvedésének "számos különböző oka van" és elismerte, elfogadhatatlan lenne, ha sorozatban öt mérkőzésen nyeretlenek maradnának.


A portugál menedzser mindössze 3 percet szánt az újságírókra hivatalos péntek reggeli sajtótájékoztatóján, ahol csak a szombati, Newcastle elleni mérkőzéssel kapcsolatos kérdésekre volt hajlandó válaszolni.

 

Amikor arról kérdezték, mi az ok a United gyengélkedésének ebben a szezonban, így felelt:

"Számos különböző oka van."

 

Ezekből az okokból azonban egyet sem volt hajlandó megnevezni vagy kifejteni, és nem válaszolt, amikor arról érdeklődtek, biztosítani tudja-e a United szurkolóit arról, hogy mindent megtesz a jelenlegi helyzet megváltoztatásáért.

 

1999 óta mindössze egyszer fordult elő a Vörös Ördögökkel, hogy sorozatban öt mérkőzést vívtak meg nyeretlenül, és amikor Mourinhonak mindezt azzal hozták kapcsolatba, hogy egy Manchester United méretű klubnál ez nem elfogadható, így felelt:

"Igen, elfogadom (hogy ez nem elég jó)."

 

A United jelenleg a Premier League tabellájának 10. helyén szerénykedik, és bár Mourinho szerint nem sok mindent lehet kiolvasni a bajnoki helyezésből a szezon ezen szakaszában, elismerte, hogy pozitív eredményre van szükségük a Newcastle ellen azután, hogy legutóbbi két bajnokijukon csak egy pontot gyűjtöttek.

 

"Október elején körbe nézhetünk az európai bajnokságok tabelláin, de ezek nem tükrözik mindazt, ami a következő hónapokban, vagy akár a szezon végén történni fog" - tette hozzá.

 

"De mi olyan helyzetben vagyunk, amelyhez képest sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Pontokra van szükségünk ehhez, különösen amiatt, hogy az elmúlt két mérkőzésünkön nem szereztünk eleget, a hatból megszerzett egy egység ugyanis nagyon kevés."

 

"A helyzetünk javításához három pontra és győzelemre van szükségünk, de tudjuk, hogy más okokból kifolyólag az ellenfelünknek is nagyon nagy szüksége lenne a pontokra."

 

 

A United a Leicester City szezonnyitón történt 2-1-es legyőzése óta nyeretlen az Old Traffordon, a kedd esti Valencia elleni gól nélküli döntetlen pedig már négy mérkőzésesre nyújtotta ezt a rossz sorozatot.

 

"Egész szezonban egyszer kaptunk ki hazai pályán [a Tottenham ellen augusztus 27-én]" - hangsúlyozta.

 

"Csak egy vereség a legutóbbi hét meccsünkön. De győzni nem tudtunk otthon a legutóbbi három meccsünkön - három döntetlen."

 

"Nem a vereség érzése, de nem is a győzelem által jelentett boldogság. Fontos számunkra, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést."

 

A Newcastle eddig még nyeretlen ebben a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve eddigi 8 mérkőzésükből 6-ot elveszítettek, Mourinho szerint azonban nagy hiba lenne lebecsülni egy olyan csapatot, amelyet Rafa Benitez irányít.

 

"Ő egy nagyon jó edző, a csapatai pedig mindig nagyon jól szervezettek, különösen a tabella első felében található csapatok ellen" - mondta Benitezről és a Newcastle-ről Mourinho.

 

"A menedzserük parádés az ellenfél erősségeinek feltérképezésében és ezek minél jobban való visszaszorításában."

 

"A top csapatok ellen elért eredményeik nem jelentettek pontokat számukra, de nagyon szoros eredményeket sikerült elérniük és megnehezítették az ellenfelek dolgát. Nehéz mérkőzésre számítunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Newcastle

Premier League 8. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!